Venstres SU-ordfører glæder sig over, at regeringen tilsyneladende er klar til at fjerne SUen til et ekstra studieår. I SFs ungdom kalder man tiltaget »bizart«.

En femårig uddannelse skal gennemføres på fem år, og derfor skal man kun have SU i den normerede tid.

Det er meldingen fra Venstres SU-ordfører, Mads Rørvig, som glæder sig over, at regeringen ifølge Politikens oplysninger er klar til at beskære eller helt fjerne støtten til det såkaldte fjumreår, der giver studerende mulighed for at forlænge uddannelsen.

- Det er jo vores gamle forslag, så jeg er glad for, at regeringen vil føre vores reformpolitik. Da vi foreslog det, blev vi hældt ned af brættet af Socialdemokraterne, SF og de Radikale, men jeg er bare glad for, at de har flyttet sig, så vi kan få de studerende til blive hurtigere færdig med studiet, siger Mads Rørvig.

Han understreger, at fjernelsen af fjumreåret kun er en mindre del i den større SU-reform. Men han er overbevist om, at det er et element, der vil få en umiddelbar effekt og skabe en kulturændring blandt de studerende, så de kommer hurtigere gennem studiet.

Hos regeringspartiet SFs ungdomsafdeling, SFU, er begejstringen over SU-nedskæringen imidlertid til at overse. Formand Gry Möger Poulsen mener, at regeringen hellere bør styrke kvaliteten på uddannelserne, hvis målet er at få de studerende til at gennemføre studierne på kortere tid.

- Regeringen vil gerne have flere unge til at tage en uddannelse, men gør det nu sværere for os. Det virker noget bizart set i lyset af målsætningen om at skabe den »den dygtigste generation nogensinde«. Det her er et skridt i den modsatte retning og det har tilmed en social slagside, siger SFU-formanden i en pressemeddelelse.

Ifølge Politiken vil regeringen præsentere sit oplæg til en SU-reform i løbet af foråret. Foreløbig vil regeringspartierne ikke kommentere avisens oplysninger.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.