Mattias Tesfaye lykønsker Annette Vilhelmsen med valget som ny formand ved SF 's formandsvalg i Dronningesalen i Den Sorte Diamant lørdag 13. oktober 2012. Nu er han stoppet i SF
Mattias Tesfaye lykønsker Annette Vilhelmsen med valget som ny formand ved SF 's formandsvalg i Dronningesalen i Den Sorte Diamant lørdag 13. oktober 2012. Nu er han stoppet i SF Foto: Thomas Lekfeldt

Mattias Tesfaye var nær allieret med Thor Möger, som blev sendt ud i mørket af Annette Vilhelmsen efter formandsvalget i SF. Det er logisk, at Tesfaye nu forlader posten som SFs næstformand, siger Thomas Larsen.

Allerede efter formandsvalget i SF stod det klart, at Mattias Tesfaye som næstformand var uenig i den nye formand, Annette Vilhelmsens, politiske linje. Derfor har det ifølge Berlingskes politiske kommentator ligget i kortene, at Tesfaye ville forlade sin næstformandspost. Det har blot været et spørgsmål om tid.

- Med sit tætte parløb med Thor Möger og Astrid Krag var Mattias Tesfaye en af de mest indædte modstandere af Annette Vilhelmsen, da hun stillede op som kandidat til formandsposten i SF. Siden Vilhelmsen blev valgt som ny formand har det været svært at forestille sig, at Tesfaye ville kunne finde sin plads i et tillidsfuldt og harmonisk samarbejde med den nye SF-formand.

Sådan lyder vurderingen fra Thomas Larsen til b.dk, efter at Mattias Tesfaye har trukket sig som næstformand med øjeblikkelig virkning.

Ifølge kommentatoren vil Mattias Tesfayes afgang næppe udløse mange tårer i SFs bagland.

- Mattias Tesfaye har hele vejen igennem været en kontroversiel figur i partiet. Mange SFere var stærkt imod, at han skulle være næstformand, men han blev trukket og bosset frem af Villy Søvndal og Thor Möger, som på den måde forsøgte at styrke deres greb om partiet. Prisen for den ret brutale manøvre blev høj. Dels voksede mistroen til Thor Möger. Dels blev der fra starten set skævt til Tesfaye. Han blev aldrig en samlende skikkelse, siger Thomas Larsen til b.dk.

- Da Astrid Krag - i ledtog med Thor Möger og Mattias Tesfaye - tabte formandskampen for kort tid siden, stod det klart, at Tesfaye ville få meget svært ved at udfylde rollen som en vigtig og loyal hjælper for Annette Vilhelmsen. Derfor giver det god mening, at han kvitter nu, siger Thomas Larsen til b.dk.

Afgangen betyder, at Annette Vilhelmsen i endnu højere grad kan sætte sig igennem som formand.

- Annette Vilhelmsen bliver styrket. Nu slipper hun for at skulle arbejde sammen med en næstformand, som hun på flere strækninger ikke er enig i, og som hun givetvis heller ikke stoler helt på, siger Thomas Larsen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.