Lyt til artiklen

Anders Samuelsen skal ud af Audi'en og op i træet igen.

Det mener LAs ungdomsorganisation Liberal Alliances Ungdom, som netop har lanceret en kampagne om det på Facebook.

Til kampagnen er der lavet et logo, hvor den frie fugl fra LA's logo ligger på ryggen med stængerne i vejret.

Teksten lyder:

»Når man i en regering med et borgerligt-liberalt regeringsgrundlag ikke engang kan få gennemført mindre ændringer i en borgerlig-liberal retning, bør man droppe regeringssamarbejdet til fordel for den liberale værdikamp.«

»Naturligvis bør LA træde ud af regeringen. Vi kører kampagne på det nu her. Problemet er, at når LA går i regering som de har gjort her, giver de de afgørede mandater til Dansk Folkeparti. Så bliver der ført socialdemokratisk politik, som man påstår er borgerlig, og det dur selvfølgelig ikke,« siger LAUs formand Søren Nielsen.

Under finanslovsforhandlingerne krævede LA en skattereform til gengæld for at godkende finansloven. Onsdag bøjede Anders Samuelsen sig alligevel, og Joachim B. Olsen har slettet den Facebook-opdatering, hvor han truede med, at LA ville stemme imod.

»Det har været noget juks, kan man roligt sige. Ikke pænt at kigge på. Hvis man truer med noget, skal man også kunne føre det igennem. Og derfor synes vi, LA skal droppe ud af det cirkus og vende tilbage til det, vi er gode til: At føre en værdikamp. På langt sigt er det mere gavnligt,« siger Søren Nielsen, der mener, det var en fejl overhovedet at indtræde i regeringen i 2016.

Synes du Anders Samuelsen skal fortsætte som politisk leder?

»Det er noget, folketingsgruppen afgør. Men jeg synes da det er noget, man bør diskutere. Der er ingen tvivl om, at vi er i en troværdighedskrise. Og hvis et lederskifte kan hjælpe på det, synes jeg sa, vi skal diskutere det. Det er helt op til gruppen, men jeg vil opfordre til, at de gør noget ved den troværdighedskrise, partiet befinder sig i,« siger Søren Nielsen.