Lars Løkke Rasmussen har flere gange i interview fortalt om Venstres strategier for den kommende tid, hvordan han vil 'ud af hængekøjen'. Men i Folketinget har han kun produceret ét eneste selvstændigt forslag.
Lars Løkke Rasmussen har flere gange i interview fortalt om Venstres strategier for den kommende tid, hvordan han vil 'ud af hængekøjen'. Men i Folketinget har han kun produceret ét eneste selvstændigt forslag.
Oppositionens leder, Venstres formand Lars Løkke Rasmussen har siden valget kun fremsat ét eneste selvstændigt forslag i Folketinget

Hvor Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har fremsat henholdsvis 32 og 20 beslutningsforslag i denne folketingssamling, kan Venstre kun bryste sig af et enkelt.

En samlet opgørelse over fremsatte beslutningsforslag viser, at oppositionen i alt har fremsat 85 forslag siden valget. Men altså kun et enkelt med Venstre som initiativtager. Partiet er dog medforestiller på ti andre forslag.

På den baggrund kritiserer Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance Venstre for at være alt for passiv.  

- Venstre lurepasser og vil ikke være med til at sætte en politisk dagsorden. Hvis der blev udskrevet valg i morgen, ville vælgerne ikke ane, hvad Venstre vil, og det ved Venstre heller ikke selv, siger Ole Birk Olesen.


Forsøg på at samle

Venstres gruppeformand Kristian Jensen forklarer, at de manglende politiske udspil fra Venstres side mere er et udtryk for, at Venstre har forsøgt at samle de andre borgerlige partier om fælles udspil fremfor at profilere sig selv.

- Det skyldes også, at Venstre har haft regeringsmagten i ti år og derfor har valgt at bruge tiden på at udvikle vores egen langsigtede politik. Desuden oplevede vi efter valget, at når vi foreslog noget, blev vi spurgt, hvorfor vi ikke havde gennemført det, da vi var i regering, siger Kristian Jensen.

Han afviser, at Venstre har været usynlige. Blandt andet er partifælles Mads Rørvig netop blevet kåret til den flittigste spørger i Folketinget i år.

regeringens 2020 plan fremlægges

Ud af hængekøjen
Socialdemokraternes politiske ordfører Magnus Heunicke siger, at det er på tide, at Venstre kommer ud af hængekøjen.

- Nu må Venstre snart komme med noget. Regeringen er kommet med sin 2020-plan, og vi er i gang med trepartsforhandlinger. Venstre siger, at man vil sænke skatten. Så kom da med et udspil, siger Magnus Heunicke.

Ole Birk Olesen mener, at Venstre har forsømt at vedligeholde sin reformiver, da man var i regering.

- Man gik til valg på at fortsætte reformkursen. Siden har Venstre været tavst. Det kunne tyde på, at man er kørt fast og ikke ved, hvad det er for et samfund man gerne vil bestyre, hvis man igen får ansvaret. Venstre står på bar bund. Jeg mener det er problematisk, at Venstre ikke vil være med til at formulere nogle fælles reformpejlemærker sammen med os andre. Men dér, hvor svigtet er størst, er at man ikke er med til at gøde jorden for en borgerlig liberal reformkurs. Det står Liberal Alliance ret alene med, siger Ole Birk Olesen.

Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti vil ikke med baggrund i statistikken deltage i en kritik af Venstre.

- I dag behandler vi fire forslag fra Liberal Alliance i Folketinget. De lyder alle super godt. Det store problem med dem er imidlertid, at de ikke er finansierede og derfor øger statsgælden. Man skal ikke fremsætte forslag for enhver pris, siger Peter Skaarup.

Hvad er BT Special?

BT Special er en anbefaling af timens mest interessante BT-historie, du kun finder på www.bt.dk eller m.bt.dk.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.