Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den socialdemokratiske formand Helle Thorning-Schmidt rodede sig på direkte tv ud i en vaskeægte brøler, da hun skulle forsvare at sende sin datter på en fornem privatskole til næste skoleår.

I søndags i TV-Avisen klokken 18.30 forklarede hun hårdt presset, at der ikke var nogen 9. klasse på Strandvejskolen sidste år, og derfor kom Johanna hjem og var meget bekymret for, hvad der ville komme til at ske, når hun selv nåede til 9. klasse.

- Når der kommer et barn hjem og er rigtig ked af det og spørger, hvad hvis der ikke er nogen 9. klasse, når jeg skal i 9. klasse, så er jeg nødt til at reagere. Jeg kan ikke leve med, at mit barn er bekymret for sine næste to år i folkeskolen, sagde Socialdemokraternes formand i nyhedsudsendelsen på DR.

B. T. kan nu afsløre, at Helle Thorning-Schmidt aldrig har haft grund til at bekymre sig om sin datters fremtid på Strandvejskolen, og med et enkelt opkald til skoleledelsen kunne hun have fået at vide, at der nok skal være en 9. klasse til Johanna om et år.

I en mail til B.T. oplyser Strandvejskolens leder Lisbeth Hammelev, at der er planlagt ikke mindre end to 9-klasser både nu til august, men også efter sommerferien til næste år. Og det har aldrig været på tale, at der ikke skulle være en 9. klasse, når Helle Thornings 13-årige datter Johanna når til 9. klasse i 2011.

- Der er 2 klasser på alle klassetrin fra 6. til 9. klassetrin, hvorfor der ikke har været overvejelser på Strandvejskolen om ikke at have 9.klasser på skolen, skriver Lisbeth Hammelev i mailen.

Helle Thorning-Schmidt forsvarede sig i tirsdagens B.T. med, at der ikke var nogen 9. klasse på Strandvejskolen sidste år, da hun besluttede at skrive datteren op til Ingrid Jespersen gymnasieskole, og derfor mente hun ikke, at hun talte usandt. 

Lisbeth Hammelev oplyser i sin mail til B.T., at det er rigtigt, at der ikke var nogen 9. klasse i skoleåret 2008-2009, men det var på grund af helt særlige forhold.
 
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Helle Thorning-Schmidt til de nye oplysninger.  

Hvad mener du om Thornings udtalelse? Scroll ned og deltag i debatten.