Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Når selv tre store fagforbund som 3F, Dansk Metal og HK er kritiske overfor planen om, at vi skal arbejde 12 minutter mere, har S og SF et problem.

- Hvis budskabet fra de tre fagforbund bliver modtaget på den måde, at det er en undsigelse af planen, er det dødsens farligt for S og SF, siger Helle Ib, som er tilknyttet B.T. som kommentator og lederskribent.

I et indlæg i Berlingske Tidende i dag opfordrer de tre forbundsformænd Poul Erik Skov Christensen, Thorkild E. Jensen og Kim Simonsen S og SF til at finde alternativer til 'Fair Løsnings' plan om at hæve arbejdstiden med 12 minutter om dagen.

De tre betegner mere planen som markedsføring end som en plan med et reelt indhold, der kan trække Danmark ud af krisen.

- Overskriften har tiltrukket sig temmelig stor opmærksomhed, men sikringen af et stigende arbejdsudbud, hviler ikke blot på at øge arbejdstiden. Det vil næppe heller være særlig effektivt, da mange i forvejen arbejder langt over 37 timer, siger de tre formænd i deres kommentar i Berlingske i dag.

De slår fast, at der mere til for at løse Danmarks økonomiske problemer, men at de samtidig er parate til at løse deres del af opgaven.

På den baggrund vurderer Helle Ib, at der er sået ny tvivl om, hvad S og SF's bud på en kriseløsning reelt er.

- Det helt store problem for S og SF er, hvis der efterlades et indtryk af, at man  ikke helt ved, hvad man kan regne med. Men det er naturligvis positivt for S og SF, at fagbevægelsen bekræfter sin vilje til at være med til at finde de 15 milliarder kroner, som der tales om. Uanset om pengene skal findes ved at sætte arbejdstiden op eller igennem en kombination af mange forskellige tiltag, siger hun.
Skal S og SFs plan om 12 minutter længere arbejdstid ikke forstås så bogstaveligt eller er det rent fup, hvis de ikke mener, hvad de siger? Scroll ned og deltag i debatten

Andre læser også