Der var tilsyneladende åbnet for den helt store gavepose, da DFs folketingsmedlem Marlene Harpsøe stillede sig på talerstolen ved DFs årsmøde i Herning:

»Mit årsmødebudskab: Giv migranter et par kondisko. Kan de selv gå herop, kan de også gå hjem,« skriver hun på Twitter.

Det er dog langt fra alle, der er enige med Marlene Harpsøe i, at en container med kondisko skal rede Danmark fra flygtningekrisen.

Jens Rohde, medlem af EU-parlamentet for Radikale Venstre, skriver f.eks. på twitter:

»Det var da en demaskering af umenneskelighed i sin reneste form!«

Marlene Harpsøes gavehumør har også fået tidligere folketingsmedlem for SF debattøren Özlem Sara Cekic til tasterne med en mere personlig hilsen:

»Far imigrerede, fordi DK efterlyste arbejdskraft. Han har ik brug for sko men anerkendelse for sit arbejde!«

Dansk Folkepartis årsmøde har des desuden været bred enighed om, at partiet er mere end modent til at gå i regering, selvom det nok må betyde at de meget skarpe udmeldinger fra blandt andet Marlene Harpsøe må poleres lidt før de sendes afsted.

Kristian Thulesen Dahl meddelte selv i sommer, at DF vil gå i regering efter næste valg, hvis partiet kan fastholde sin nuværende opbakning på omkring 20 procent.

Det var også en nødvendig udmelding, mener Else-Marie Rasmussen fra Fyns Storkreds:

»Der er rigtig, rigtig mange, der har forladt Dansk Folkeparti, fordi Kristian Thulesen Dahl ikke gik i regering. Og det tror jeg nok, at han skal tænke over, at det gør han ikke én gang mere,« siger hun til Ritzau

Anette Svindborg fra Nordjyllands Storkreds deler analysen:

»Jeg tror, mange havde håbet, at Kristian Thulesen Dahl havde taget statsministerposten selv. Jeg tror, at folk havde håbet på det og regnet med det. Havde han gjort det, så tror jeg ikke, at faldet havde været så stort,« siger hun til Ritzau og fortsætter:

»Jeg var også lidt skuffet. Vi havde håbet på, at de var gået med i en regering.«