Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det vakte forundring i den olympiske svømmearena fredag aften, at semifinalerne i kvindernes 50-meter-fri blev forsinket i mange, mange minutter.

Forklaringen viste sig at have en dansker som en af hovedrolleindehaverne. Jeanette Ottesen, der skulle svømme det første af de to semifinaleheats, var således en af tre svømmere, der blev forsinket til sin vej mod svømmestadion, fordi den bus, der skulle køre hende fra den olympiske by kørte forkert.

»Jeg blev kidnappet,« sagde hun med grin, men kunne dog heller ikke skjule sin irritation over den forstyrrende optak og kaldte legene for »mærkelige.«

»Det var lidt vildt. Vi endte ude på atletikstadionet, så fik vi da se det.Vi var tre piger, der skulle svømme 50-meteren på bussen,« forklarede hun efterfølgende.

»Chaufrøfren troede åbenbart, at han skulle et andet sted hen. Han talte ikke engelsk, og vi forsøgte at forklare det til ham, men han fortsatte bare,«

Hun kom i mål i sjettebedste tid og kvalificerede sig dermed ikke til finalen på distancen.

»Man kan jo diskutere, om det betød noget, men det er egentlig ligegyldigt nu. Nu ser jeg bare frem til holdkappen,« sagde hun.

Med i finalen er derimod Pernille Blume, der vandt sin semifinale og har svømmet hurtigste tid af alle på vejen mod finalen og dermed kommer til at svømme på bane fire.

»Det er megafedt at skulle svømme der Det er jo der, hvor alting ske. Det kan godt være, at det afføder forventninger for andre, men ikke for mig. Jeg er bare glad for, at jeg ikke ligger på en yderbane, som jeg plejer, det er for fedt at ligge der i smørhullet,« sagde hun og forklarede sin succes med, at hun er afslappet og godt tilpas.

»Det er fantastisk, tingene lykkes, og jeg er glad for at være der. Jeg har ikke noget at tabe, jeg har sådan set nået alt det, jeg gerne vil nå, så jeg skal sådan set bare nyde det,« forklarede hun.

Finalen i 50-meter-fri svømmes lørdag aften.

Andre læser også