Chris Christoffersen har blandt andet spillet i USA og Europa, og han ser en forskel i atleters fremtoning.

Det er ikke tilfældigt, at basketballspillere fra NBA har taget kampen op mod politivold og racediskrimination i USA ved at boykotte kampe i USA.

Atleter på den anden side af Atlanten er nemlig mere tilbøjelige til at bruge sporten som platform til at ytre deres personlige holdninger.

Det mener Chris Christoffersen, der spillede for University of Oregon og i en årrække repræsenterede amerikanske klubber som professionel basketballspiller i USA.

- Jeg tror, at sportsfolk har et større talerør i USA end i Europa eller Danmark. I Danmark er der ikke mange, der bruger deres platform som politisk talerør.

- Herhjemme er det klassisk, at en fodboldspiller står og fortæller, at selv om han har vundet 3-0, så spillede det andet hold meget godt.

- Amerikanske sportsfolk har et større talerør og vil gerne tale om ting, som de føler, betyder noget for dem og selvfølgelig også resten af verden, siger han.

Den 2,18 meter tidligere center var foruden USA forbi ligaer i Danmark, Italien, Sverige, Australien, Finland og Sverige.

Som holdkammerat til spillere fra hele verden har han oplevet det helt unikke sammenhold, som et omklædningsrum kan skabe på tværs af nationaliteter og kulturer. Ifølge Christoffersen forsøger NBA-spillerne at overføre det til samfundet generelt.

- Når du er på et hold, er det dine brødre lige meget hvad, siger den tidligere basketballspiller.

- Du spiller for de mennesker, du står ved siden af. Det er lige meget, hvilken hår- eller hudfarve man har. Man skal vinde som hold og stå sammen. Jeg tror, det er dét, spillerne vil have frem og skabe opmærksomhed omkring.

Tre NBA-kampe i slutspillet blev onsdag udskudt. Det skete, efter at holdet Milwaukee Bucks nægtede at gå på banen til opgøret mod Orlando Magic.

NBA skal ifølge ESPN torsdag eftermiddag dansk tid holde et møde, hvor sæsonens videre skæbne skal drøftes.

/ritzau/