Skønhedsidealet har rykket sig siden 1990’erne. Et nyt studie viser, at de smukkeste mennesker i dag er gennemsnitligt 8 år ældre.

Hvis du går rundt og tror, at du er allersmukkest i 20’erne, og derfra er det ned ad bakke, så kan du godt tro om igen ifølge et nyt studie.

Her er konklusionen nemlig, at de smukkeste mennesker i snit er 38,9 år gamle, skriver telegraph.co.uk, ifølge Videnskab.dk.

I studiet har et forskerhold fra Boston University School of Mecidine nærstuderet en liste over de smukkeste, kendte mennesker i magasinet People.

Og skønhedsidealerne har ændret sig de sidste år, konkluderer studiet.

Læs også på Videnskab.dk: Danske mænd er verdens mest brystfikserede

Forskerne har sammenlignet deres liste med en lignende liste fra 1990 og dengang var de smukkeste mennesker i snit 33,2 år gamle, skriver telegraph.co.uk.

Der er også kommet flere på listen, som er mørkere i huden, fremgår det af studiet. Hele 40 procent af de smukke mennesker har nemlig kulør i huden, sammenlignet med 24 procent i 1990.

Læs også på Videnskab.dk: Dårlig søvn varsler tidlig død

»Ved en gennemgang af listen over de smukkeste mennesker i verden i magasinet People, har vi fundet ud af, at skønhedsidealerne har ændret sig, i takt med at mennesker lærer at tilpasse de nye kulturer og forskellige normer, som medierne præsenterer,« fortæller Neelam Vashi, der er adjunkt ved Boston University School of Medicine og leder af det nye studie, ifølge telegraph.co.uk.

I studiet, der netop er publiceret i det videnskabelige tidsskrift JAMA Dermatology Journal, sammenlignede forskernes kendissernes alder, køn, hudfarve, øjenfarve og meget andet.

Læs også på Videnskab.dk:

Forskere giver svar: Hvad er den bedste slankekur?

Se, hvordan en cheeseburger fordøjes i din mavesæk

Er det skadeligt at knække fingre?