Hvis der var folketingsvalg i morgen, ville resultatet igen blive en borgerlig regering. Det viser en meningsmåling fra Catinét Research for Ritzaus Bureau. Venstrefløjen haler dog ind på de borgerlige.

Kristeligt Folkepartis fire mandater ryger helt ud af tinget, da de ikke klarer spærregrænsen på to procent. Meningsmålingen giver de Kristelige en vælgeropbakning på 1,7 procent mod 2,3 procent ved valget i efteråret.

På den borgerlige fløj mister Venstre to mandater i forhold til valget den 20. november 2001, og regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, taber en enkelt plads til 21 mandater.

Til gengæld går de Konservative et mandat frem til 17 mandater, og det er med til at sikre et borgerligt flertal på 92 af Folketingets 179 sæder.

De gamle regeringspartier, Socialdemokratiet og de Radikale, kan sammen med de gamle støttepartier SF og Enhedslisten mønstre i alt 83 mandater mod de 92 borgerlige. De resterende fire folketingsmandater bliver besat af Grønland og Færøerne.

Meningsmålingen fra Catinét er foretaget mellem 30. april og 12. maj 2002 med 1113 repræsentativt udvalgte personer over 18 år.

/ritzau/