Der er udskiftninger på to poster, når Dansk Melodi Grand Prix 2001 finder sted 17. februar i Messecenter Herning. Jesper Daus, forsangeren i Parber Kerstein Band, der står bag sangen "Drømmer om dig", har overanstrengt sin stemme. Hans læge har opfordret ham til at trække sig ud af konkurrencen, da hans stemme i øjeblikket ikke vil kunne klare det prøveforløb, der ligger op til Dansk Melodi Grand Prix.

Til at overtage pladsen som forsanger i Parber Kerstein Band har Jan Parber og Jes Kerstein valgt Kenny Lübcke fra det faste Grand Prix-kor, der står i baggrunden i de fleste af Grand Prix-sangene.

Også på værtspladserne har der været udskiftning. Flemming"Bamse" Jørgensen har været nødt til at melde fra på grund af et spillejob. Da Bamse sagde ja til at være en af de ti værter i Dansk Melodi Grand Prix, var det kun meningen, at han skulle præsentere en af sangene. Men senere er værtsrollerne blevet udvidet, så værterne skal følge hver deres sang hele vejen igennem showet, og det kolliderer med et engagement, som Bamse har senere på aftenen.

I stedet har Christian Have - trommeslager i Mabel - sagt ja. Det var i 1978, at Christian Have sammen med Mabel vandt det Danske Melodi Grand Prix med sangen "Boom Boom", efter at Danmark havde holdt en 12 år lang Grand Prix-pause.

Christian Have skal til gallashowet i Herning præsentere melodi nr. 4:"Tog Jeg Fejl" med Sanne Gottlieb. /ritzau/