Lyt til artiklen

"Hvis der i Danmark er palæstinensisk forældre, der overvejer at lade deres børn ofre på den ene eller anden måde i kampen mod jøderne, må de danske myndigheder tvangsfjerne de børn. Børn, der er født i det danske samfund, har krav på samfundets beskyttelse her," siger formanden for Borgerrettighedsforeningen i Danmark, Mohammad Rafiq.

Foreningen har til formål at fremme nydanskeres forståelse af det danske samfunds opbygning og forstå de forpligtelser, der hører til at være dansker.

Formanden, Mohammed Rafiq, er ansat i Københavns Kommune. Han kom hertil fra Pakistan som seksårig.

"Jeg blev rystet, da jeg i B.T. torsdag læste om palæstinensiske forældre, der overhovedet kunne komme på den tanke, at børn kan ofres i palæstinensernes kamp mod Israel. Her i Danmark har vi tradition for at beskytte børns tarv og sociale velfærd.

Derfor har vi rettet henvendelse til sociale myndigheder og indenrigsministeren. Palæstinensere, der kunne forestille sig, at deres danske børn på et tidspunkt deltog i kamp mod jøder, må være så tungnemme, at de slet ikke har forstået, at dette er Danmark," siger Mohammad Rafiq.

En del palæstinensere, B.T. har talt med på Nørrebro, giver udtryk for, at den muslimske kamp mod Israel er en hellig pligt ikke kun for palæstinensere, men for alle troende muslimer, og at det derfor er acceptabelt, hvis f. eks. store drenge vælger at deltage i kampen mod Israel på palæstinensisk side.

Israel behersker muslimernes trediehelligste sted, Al Aqsa moskeen ved den jødiske grædemur i Jerusalem. Ifølge muslimerne er jødernes besættelse en besudling af det hellige sted, der uheldigvis ligger på resterne af Kong Salomons tempelog derfor også er helligt for jøderne.