Er der gået ’hverdag’ i jeres parforhold? Sexolog Joan Ørting peger på at flere par skal tale om sex for at kunne holde gang i både lyst - og ikke mindst eventyrlyst.

Hvor langt nede på listen ligger sex over de ting, I bruger tid på i parforholdet? Prioriterer I det over rengøring? Eller tv? Uanset hvad, så er det godt at tale åbent om, hvad sex betyder for parforholdet og sætte ord på sine lyster.

Det mener Joan Ørting, som er sexolog, forfatter og sexolog, og som til foråret udkommer med en ny bog om ”De 5 Erotiske Sprog’, som sætter fokus på danskernes seksualitet – eller mangel på samme.

Få gang i samtalen gennem spil: Find det store udvalg af sexede spil hos Sinful

Den erotiske samtale
En konkret måde at holde forholdet i topform, er at tale åbent om, hvad sex betyder for parforholdet.

”Spørg hinanden: hvor langt nede på prioriteringslisten ligger sex? Og få så en samtale om, hvor vigtig erotik er i parforholdet,” siger Ørting, som også foreslår, at man kan give hinanden opgaver.

Få inspiration og udforsk hinanden med sexelegtøj til par hos Danmarks mest populære sexshop - Sinful

”I kan for eksempel aftale, at I over den næste måned hver uge – det kan være over søndagsbrunchen – sætter uret og spørge hinanden:

Hvordan har jeg egentlig været som kæreste for dig den her uge? Som sexpartner? Blev jeg lidt mere initiativrig, som vi talte om sidste uge skulle være mit fokus? Hvad synes du om de seksuelle, erotiske initiativer, jeg har lavet – altså fx at være mere fysisk med dig?”

”Alle sådanne spørgsmål. Når vi stiller spørgsmål, får vi svar. Først når vi begynder at tale ærligt og åbent om sex, begynder vi at vænne os til at tale om det. Så kan vi give hinanden opgaver. Så kan vi fastlægge nye intentioner til mødet næste weekend. Det tænder lysten og skaber et fokus på sex i parforholdet,” siger Joan Ørting.

Få inspiration og udforsk hinanden med sexelegtøj til par hos Danmarks mest populære sexshop - Sinful

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.