Lyt til artiklen

Et stramt koreograferet Rihanna show i Herning havde god effekt

Det var et meget stramt koreograferet og koordineret Rihanna show i Jyske Bank Boxen i Herning fredag aften. De største øjeblikke kom i virkeligheden, når superstjernen med den lækre stemme slog sig lidt løs og interagerede en smule med det feststemte publikum i det midtjyske.

Adskillige sæt tøj, både meget korte, lange og nærmest ikke eksisterende kjoler blev luftet af pop-stjernen. Ligesom dusinvis af forskelligt sceneudstyr som en kamptank, der spyede røg og skød t-shirts ud til publikum, neonlys og jerngitre, et bevægeligt gulv og ikke færre end otte storskærme, der veksledes mellem, gjorde hele oplevelsen på scenen til guf for øjet.

Tilfældig fyr fik nærkontakt med stjernen

Og guf for øjet kan man også sige om Rihanna, der har rødder på eksotiske Barbados og i USA. Hun optrådte både meget erotisk, som når en tilfældig fyr blandt publikum blev hevet op på scenen for at blive redet af pop-baben, mens han lå ned og meget afslappet, som når en af de mange sjælere blev sunget fra scenekanten.

På forhånd var der kæmpe forventninger fra de godt og vel 15.000, hovedsageligt unge piger, der havde købt billet til koncerten i Jyske Bank Boxen i Herning. Og de fik et show med stort set alle de kendte hits fra den 23-årige grammy-vindende kunstner.

Rihanna startede med at entrere scenen inde i en stor plastikkugle, som hun brød ud af iført en blå meget kort og nedringet kjole, syngende ’Only girl in the world’, mens det feststemte publikum taknemmeligt begyndte at danse.

Der gik dog ikke længe, før den blå kjole blev for meget for den krøllede pop-stjerne. Og under andet nummer, kæmpehittet ’Disturbia’, var Rihanna kun iført en mangefarvet bikini. Alt sammen mens lyset fra de mange storskærme satte stemningen. 

’Høøøørning’

Koncerten nåede sine højdepunkterne, når Rihanna slap ud af den meget stramme koreografi, som det omfattende sceneshow lagde for dagen, og vandrede mere frit rundt på scenen og interagerede med publikum. Bl.a. når hun viste sit kendskab til stedet hun optrådte ved at råbe ’Høøøørning’ – hvilket fik publikum til at komme med flere store jubelbrøl.

Det fik koncerten til at blive mere end bare endnu en aften på kontoret for Rihanna, der er i gang med sin omfattende ’Loud’ tour med ikke færre end 90 stop i Europa og USA.

Og til sidst hoppede og dansede de godt og vel 15.000 fremmødte til hits som ’Don’t stop the music’ og ’Cheers (Drink to that)’, inden superstjernen fik salen til at synge med på den stille ’Take a bow’, mens hun sad på scenen.

Det fik stort set hele Jyske Bank Boxen til at hylde hende så øredøvende, at ørepropper havde været på sin plads. Hvorefter popstjernen forsvandt under scenen. Som den helt store finale med de to ekstranumre blev Rihanna først hejst omkring fem meter op i luften, mens hun sad på et piano og sang ’Love the way you lie’.

Inden hun sluttede med hendes måske største hit nogensinde ’Umbrella’, der blev udført, som det var bedst aftenen igennem, med Rihanna alene på scenen i kontakt med publikum og uden den stramme koreografi.