- Hello, me son! AC/DC-sanger Brian Johnson kommer musik.bt.dk's udsendte i møde med et stort, varmt smil og et imødekommende blik under sin velkendte six-pence.

Overtegnede er første mand på dagens interviewprogram og det er kommet den engelskfødte, men Florida-baserede Brian Johnson for øre, at det er en københavnsk interviewer, der lægger ud.

LÆS OGSÅ B.T.s ANMELDELSE AF ALBUMMET BLACK ICE

- Copenhagen is one of me favourite fucking cities, lyder det på Johnsons umiskendelige Geordie-engelsk, da vi har bænket os.

- Og jeg forsøger ikke at bullshite dig. Jeg fortæller bare sandheden, fortsætter han.

- Min kone er nemlig halvt dansk. Hendes far, som er død nu, var dansker og hed Knud Jørgensen, forklarer Johnson om sin særlige danske forbindelse.

- Men vi har stadigvæk tanter og onkler i Danmark og vi tager gerne over og besøger familien. Og hvergang, vi er på besøg tager jeg ned til Nyhavn og rundt på restaurenterne i København, for jeg elsker at være i København.

- Hvilket så ikke har noget at gøre med det, vi skal tale om nu, men da jeg hørte du var fra Danmark, måtte jeg lige fortælle dig det her.

Det vi egentlig skal tale om er naturligvis AC/DC, bandets kommende turné og dets nye album 'Black Ice', der er det australsk/britiske bands første album i over otte år. Men vi er slet ikke færdige med Danmark endnu. Tværtimod bevæger vi os blot fra København til Roskilde. Meget mere herunder

Drømmen om Roskilde
AC/DC har netop offentliggjort deres kommende Europa-turné med start i Oslo den 18. februar. Indtil videre uden nogen dansk koncertdato, men måske er der håb forude for de danske AC/DC-fans. Brian Johnsons kone gør ihvertfald sit for at påvirke AC/DC i retning af... Roskilde Festival.

- Min kone tager til Roskilde Festival hvert år, fortæller Brian Johnson.

- Hun elsker den festival og bliver ved med at sige: 'Du må prøve at spille der, min skat! Du må, du må, du må spille der!' Og jeg siger til hende: 'Vel, jeg vil hellere end gerne spille der, hvis jeg havde et fucking band samlet sammen, hehe!'

- Jeg har aldrig optrådt i Roskilde, men jeg vil meget gerne gøre det og håber på det til næste år. Det er en af mine drømme... at lave et Roskilde-show.

Men din kone tager til festivalen hvert år?

- Ja, hun tager derned sammen med hendes venner, sin søster og min svoger. Hun elsker bare at være der og taler stadigvæk godt nok dansk til at klare sig med det i Danmark. Så, det er godt for hende at tage derned og så får hun samtidig besøgt sin familie.

LÆS OGSÅ B.T.s ANMELDELSE AF ALBUMMET BLACK ICE

Hvorfor tager du ikke selv med på festivalen - som publikum om ikke andet?

- Aaah, nogle gange er det lidt svært med alle de mennesker dernede og hvis der er nogen folk, som finder ud af hvem man er, så ødelægger man det lidt for sine venner, som man er sammen med. Og, tro det eller lad være, så bliver jeg genert, når sådan nogle ting sker.

- Men sædvanligvis er jeg ikke med på festivalen, fordi den falder sammen med, at mit racerteam om sommeren kører alle de store racerløb over hele Amerika, tilføjer Brian Johnson, som dog har sikret sig fri til AC/DC's sommerfestivalturné, hvis og såfremt den skulle blive sat i værk.

Fysisk krævende
AC/DC på Roskilde Festival, ikke bare Brian Johnsons rock'n'roll drøm. På Roskilde Festival 1986 rendte overtegnede eksempelvis rundt med et forhåbningsfuldt flag med påskriften 'AC/DC på Roskilde Festival '87!'

Foreløbig gælder det dog nærmest en tre måneders USA-turné, der indledes i Pensylvania den 28. oktober.

Men hvordan er formen i det hele taget efter fem år uden en eneste koncertoptræden?

- Yeah, hehehe, det er jo det, jeg er ræd for. Shiiiit! Kommenterer Brian Johnson med et stort grin.

LÆS OGSÅ B.T.s ANMELDELSE AF ALBUMMET BLACK ICE

- Og nu skal jeg op på scenen og gøre det igen, jeg er lige blevet 61 og det er fucking gammelt! Men jeg holder mig i form, worker out og forsøger bare at få mig selv i fucking form til det, der skal til for at optræde.

- Men stadigvæk: Vores sæt er fysisk krævende, man står jo ikke bare der og synger 'I love you so bah-bah-bah!' Og selv om jeg forsøger at stå stille for at konservere min energi, så kan jeg alligevel ikke gøre det sådan. Jeg har det ikke i mig, jeg har ingen selvkontrol. Når jeg hører musikken, så er jeg sgu' helt væk!

Den magiske pille
AC/DC's seneste koncertoptræden (et særlig one-off show på Hammersmith Apollo i London) for fem år siden var endda i fare for at blive aflyst i sidste øjeblik, grundet problemer med Brian Johnsons helbred.

- Dagen før koncerten var jeg indlagt på hospitalet, fordi der dryppede noget vædske fra min lunge, fortæller Brian Johnson.

- Og min manager spurgte lægen til råds: "Doktor, vi må vide det, han skal på scenen om 24 timer: kan han gå på scenen eller ej?" Men doktoren sagde: 'Det kan jeg ikke fortælle jer!' 'Hvorfor kan du ikke det?" 'Fordi jeg har en billet til showet!' Svarede han. Hahaha!

LÆS OGSÅ B.T.s ANMELDELSE AF ALBUMMET BLACK ICE

- Han ville ikke sige, at vi ikke skulle spille og jeg var bare sådan: 'For fanden da, hvis du har en billet, doktor, så må jeg jo gennemføre gigget!' Og så sagde han: 'Jeg giver dig en magisk pille, som du bare skal tage en time før, I skal på scenen, men ligeså snart du er færdig med showet må du tage direkte tilbage til dit hotelværelse.'

- Jeg følte mig som Askepot og jeg synes det var et fedt gig, vi lavede og følte mig bagefter som en macho-mand og havde det bare så fedt. Men da jeg lidt senere sad i hotellets lobby og fik mig et glas vin, begyndte jeg at ryste, mine tænder klaprede og jeg kom hurtigt op i seng, hvor jeg rystede og svedte i en hel times tid.

- Derefter ringede jeg til doktoren og han sagde: 'Jep! Jeg ville ikke bare fortælle dig det, men i det mindste fik jeg set et godt show!' Hahaha!

Gode riffs
Og for så vidt er vi fremme ved slutningen af interviewsessionen og det egentlig mest oplagte spørgsmål til Brian Johnson og AC/DC, hvis seneste albumudspil, Stiff Upper Lip kan dateres helt tilbage til den 29. februar år 2000.

Hvorfor tog det otte år at lave det album?

- Jeg har ingen fucking idé, udbryder Brian Johnson.

- Og jeg har været så frustreret over det.

- Jeg var sammen med drengene i 2003 og sagde til dem: 'fyre, come on, lad os begynde at arbejde på det her album!" Og vi begyndte at klimpe derudaf og havde omkring 40 sange og Angus og Malcolm Young sagde til mig: 'Hør her, Brian, hvis der er mere, så ringer vi til dig og så kan du komme over til os!'

- Og så hørte jeg ikke fra dem i et år! Men da jeg så spurgte dem, svarede de: 'Yeah, yeah, vi arbejder stadigvæk, vi vil bare have, at det skal være perfekt, fucking perfekt, vi vil have de bedste riffs!'

- Og når Malcolm og Angus siger det, så betyder det noget, for de fyre kan skrive de bedste rock n' roll riffs. Så noget særligt er ved at være i gærde her, tænkte jeg og da jeg hørte dem... fuck, dette er gode riffs!

Gode riffs, gode grin og AC/DC er tilbage med 'Black Ice' på mandag den 20. oktober.

LÆS OGSÅ B.T.s ANMELDELSE AF ALBUMMET BLACK ICE
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.