Han blev udvalgt til at synge 'Higher Ground', fordi han - udover at synge som en drøm - ligner stereotypen på en viking med sit røde skæg og lange skæg.

I februar vandt Jonas Flodager Rasmussen det danske Melodi Grand Prix med sangen om vikingen Magnus Erlendsson, der ifølge sagnet i slutningen af 1000-tallet nægtede at gribe til sværd og kæmpe - og siden er den 33-årige jyde blevet kendt i resten af Europa som 'den danske viking'.

Men hvor meget ved det danske grandprix-håb egentlig selv om vikinger? BT udfordrede ham og hans korsangere, Mads Engelhardt, Gustav Emil Bresler, Daniel Firth og Jesper Paasch, i en quiz om det gamle danske folk.

Læs også: Jury har delvist afgjort Danmarks skæbne i Eurovision

Se den i videoen herover, hvor et hold bestående af Mads Engelhardt, Gustav Emil Bresler, Daniel Firth kæmper mod  duoen Jesper Paasch og Jonas Flodager Rasmussen.

Rasmussen optræder med 'Higher Ground' i anden semifinale.
Rasmussen optræder med 'Higher Ground' i anden semifinale. Foto: Armando Franca
Vis mere

Jonas Flodager Rasmussen ville egentlig have været politimand, men fandt ud af, at hans syn ikke var godt nok til optagelsesprøven. Så forsøgte han sig som håndboldspiller, musical-stjerne og forsanger i et Saybia-lignende band, før han endte som grandprix-viking.

Den rødskæggede dansker er dog ikke bange for at blive sat i bås som viking resten af livet.

Læs også: Husker du den bare bagdel, og da Cliff blev snydt for sejren? Her er de største skandaler i Eurovisionens historie

»Nej. Det kan sagtens være, det bliver sådan et stykke tid derefter. Men jeg har ikke en solistkarriere og udgiver ikke musik i mit navn lige nu, som jeg derved har kunnet ødelægge ved at være viking. Jeg ser ud, som jeg gør, og det har jeg ikke nogen problemer med,« siger han til BT.

Jonas Flodager Rasmussen går på scenen under kunstnernavnet Rasmussen i torsdagens semifinale i Lissabon i Portugal, hvor han kæmper for en plads i finalen lørdag.