Lyt til artiklen

At vi nu skriver 2015 ændrer ikke noget, medmindre du selv gør... Et årsskifte virker som den perfekte mulighed for et nyt og bedre liv med orden i tingene, sund mad i maven og masser af deeeejlig motion.

Sådan har jeg i hvert fald tidligere haft det, men det har aldrig rigtig virket. Jeg spiser ikke sundere nu, end da jeg lovede mig selv det samme for 10 år siden, og der er ikke særlig meget orden i mine ting. Engang lovede jeg også mig selv, at jeg ville finde en kæreste i det nye år. Det var - kort fortalt - en fiasko af de helt store. Så i år prøver jeg noget nyt. Mit nytårsforsæt for 2015 er, at jeg vil have det pissehamrende sjovt det kommende år - eller helst de kommende mange år.

Jeg vil være bedre til at sige pyt, og springe ud i det ukendte uden at tænke så meget over det. Når man som jeg er single og kvinde meget tæt på 35, er der visse forventninger til min opførsel og mit liv, fornemmer jeg. Det er på tide, jeg finder en kæreste, og det der med børn er også ved at være sidste chance, kan jeg høre mellem linjerne - og faktisk også direkte PÅ linjerne. Og den der lille etværelses på 30 kvm, jeg kalder mit hjem, burde vist også snart skiftes ud med en mere alderssvarende og større lejlighed.

Hvad gider jeg så VIRKELIG?

Jeg vil sådan set gerne have en kæreste, men ikke bare for at have en eller for at være normal i andres øjne. Jeg vil have en, der føles rigtig for mig, ikke bare fordi jeg af og til føler mig ensom, eller andre synes, jeg skal.

Jeg vil sådan set også gerne have en større lejlighed, men lige nu vil jeg hellere bo i den jeg har og have råd og tid til at finde mine ben med mit eget firma. Børn vil jeg sådan set også gerne have, men jeg gider ikke skifte bleer, stå i kø i Legoland i weekenderne, bruge mine aftener på forældremøder eller blive vækket af skrål klokken alt for tidligt i weekenderne.

Jeg vil sådan set også gerne spise sundt og have appelsinhudsfrie lår, der oppe for enden bliver til en røv af armeret stål som dem i bladene, men jeg gider ikke spilde mit liv i et fitnessscenter - jeg har prøvet, det var ikke sjovt - så jeg må affinde mig med, at mine lår er bløde og min bagdel ligeså.

Jeg vil have det sjovt

Så årets nytårsforsæt er noget, jeg VIRKELIG godt gider, og som jeg tror, vi alle har brug for: Jeg vil havde det sjovt. Næste år på denne tid vil jeg se tilbage på et år fyldt med morsomme oplevelser i selskab med skøre mennesker. Det gider jeg virkelig godt. Som single har jeg alle muligheder for det, men jeg vil være bedre til at se dem. Tage dem.

Jeg vil ryste min bløde røv mere, gå mere ud med den, invitere den mere ud på dansegulvet. Jeg vil kysse mere, knalde mere, grine mere, være mere åndssvag, sige mere ja, nyde det hele noget mere. Og være ligeglad med, om andre synes, det er for meget. Om andre synes, at min opførsel er upassende. Jeg vil hellere være den, der kommer galt af sted, end den, der slet ikke kommer af sted... Og hende, der fortryder ting, hun har gjort, frem for ting, hun aldrig fik gjort. Det bliver et lækkert år, kan jeg mærke.

Artiklen er oprindeligt bragt hos altfordamerne.dk


Pia Damsgaard Bach
Pia Damsgaard Bach, f. 1980, journalist og blogger på SingleSpot.dk

Klummerne er et udtryk for skribentens egen holdninger.


LÆS OGSÅ: Sangerinden Karen om at blive single efter 8 år

LÆS OGSÅ: Klumme - Hvorfor er singlemænd bange for kvinder med børn?

LÆS OGSÅ: Derfor falder du for bad boys