Politiet har nu fysiske beviser, der placerer Omar El-Hussein på gerningsstedet under terrorangrebet mod kulturhuset Krudttønden på Østerbro i København.

I en pressemeddelelse oplyser Københavns Politi, at der er fundet DNA fra den formodede gerningsmand på den beklædning, der blev fundet efter skudattentatet lørdag eftermiddag.

Under angrebet affyrede gerningsmanden i alt 28 skud. Den 55-årige Finn Nørgaard blev dræbt, mens tre politifolk blev såret.

Samtidig efterlyser Københavns Politi vidner, der kan have set gerningsmanden, umiddelbart inden han angreb synagogen i Krystalgade natten til søndag.

Billeder fra overvågning fra blandt andet en tøjbutik på Købmagergade viser, at gerningsmanden cyklede rundt omkring Amagertorv, Købmagergade, Krystalgade og Peder Hvitfeldts Stræde i Indre By.

Politiet har frigivet en række billeder, der viser gerningsmanden på cykel i Købmagergade.
Politiet har frigivet en række billeder, der viser gerningsmanden på cykel i Købmagergade. Foto: Politiet
Vis mere

»Vi vil meget gerne i kontakt med vidner, der har set gerningsmanden, idet efterforskningen på nuværende tidspunkt viser, at han i tiden mellem klokken 23.25 og gerningstidspunktet klokken 00.41 har cyklet rundt i området,« siger ledende politiinspektør ved Københavns Politi Jørgen Skov i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Det er vores indtryk, at han har været i området for at rekognoscere forud for skudattentatet, idet han cykler frem og tilbage ad blandt andet Købmagergade - og dermed passerer Krystalgade, hvor han har haft frit udsyn til vagten og politifolk på stedet.«

Politiet har frigivet en række billeder, der viser gerningsmanden på cykel i Købmagergade. Vidner bedes kontakte Københavns Politi på telefon 114.

sdsd

Den 22-årige Omar El-Hussein blev skudt og dræbt af politiet ved en aktion i Københavns Nordvestkvarter tidligt søndag morgen. Han blev fredag begravet på en muslimsk gravplads i Brøndby.