Omkring 100 indsatte deltog søndag aften i et voldsomt oprør i Nyborg Statsfængsel. Inventar på fællesarealer blev smadret, og der blev sat ild til et vagtkontor, hvor papirer, computer og andet brændte. Fangeoprøret er kulminationen på længere tids uoverensstemmelser mellem de indsatte og personalet om blandt andet adgangen til motionsudstyr og håndvægte.

Nyborg Politi gik mandag morgen i gang med tekniske undersøgelser for at få overblik over, under hvilke former branden var opstået. Samtidig forestår der et omfattende antal afhøringer i forsøget på at få klarlagt årsagen til branden.

Der var tilsyneladende tale om et veltilrettelagt fangeoprør. På Nordre afdeling blev der omkring klokken 20 fingeret et slagsmål mellem de indsatte, og det tiltrak fængselspersonale fra de andre afdelinger. Dermed fik de indsatte på Midterafdelingen stort set frit spil til at begå omfattende hærværk mod fællesrum og de ansattes kontorer.

Da Nyborg Politi med assistance fra Odense nåede frem søndag aften, havde de indsatte barrikaderet sig, men da politi og fængselspersonale rykkede ind i fængslet fortrak de indsatte til deres celler. Natten til mandag var der således roligt i fængslet, men politiet valgte at køre et skærpet tilsyn med området.

/ritzau/

Andre læser også