Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En lille dreng vil resten af livet have et meget håndgribeligt minde om sin fars temperament og vrede.

11. august sidste år blev den dengang 16 måneder gamle dreng sammen med sin mor overfaldet med kniv af sin far på åben gade på Tornsangervej i Københavns Nordvestkvarter.

Klik her og se flere billeder fra Localeyes

Da nævningesagen mod hans far mandag formiddag blev indledt ved Retten på Frederiksberg kunne anklageren oplyse, at den lille dreng ved overfaldet viste sig at være blevet påført otte knivlæsioner i alt.

Læs også Nægter sig skyldig i drabsforsøg på mor og barn

Knivstikkene havde ramt ham i blandt andet halsen, brystet og maven, og da den første ambulance ankom til gerningsstedet, var tilfældige forbipasserende i gang med at give både drengen og hans mor førstehjælp.

På vej til Rigshospitalets Traumecenter var drengen tæt på at besvime og miste vejrtrækningen i ambulancen, og lægerne kunne konstatere, at knivstikkene fra hans far havde bragt ham i livsfare.

Den lille dreng måtte opereres flere gange for at stoppe blødningerne i blandt andet bughulen, ligesom lægerne var nødt til at fjerne et stykke af hans kranie, så han udviklede en hjerneskade under operationen.

Som følge af sin fars overfald har han pådraget sig alvorlige, livsvarige mén - blandt andet er han lammet i den ene side af kroppen og har fået nedsat syn.

Også hans mor fik som følge af knivoverfaldet lammelser i den ene side af kroppen, ligesom hun blandt andet har fået nedsat følesans efter at være blevet ramt af 11 knivstik.

Der er afsat fire retsdage til nævningesagen, hvor anklagemyndigheden forlanger den 42-årige gerningsmand idømt forvaring og efterfølgende udvisning af Danmark.

Andre læser også