Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Man kan ikke sammenligne de to sager, mener TV 3, der her forklarer, hvorfor man sletter alle spor efter voldtægtsdømte Teitur Skoubo, mens man, vel vidende om hendes mange domme, har gjort Linse Kessler til en af kanalens største stjerner.

Der gik ikke lang tid, fra den 26-årige realitystjerne og vinder af 'Paradise Hotel' i 2019, Teitur Skoubo, blev idømt to år og seks måneders fængsel for voldtægt af en 25-årig kvinde, til Viaplay valgte at tage konsekvensen og fjerne den pågældende sæson af 'Paradise Hotel' fra streamingtjenesten.

Herudover blev også en række afsnit af 'For Lækker til Love', som den voldtægtsdømte kendis medvirker i, taget ned.

»Vi har hele tiden sagt, at det er op til domstolen at afgøre sagen. Dette er nu sket, og vi har, efter vi er blevet bekendt med dommen, besluttet at fjerne sæsonen af ’Paradise Hotel’, hvor deltageren medvirker, fra Viaplay,« udtalte Kenneth Kristensen, programdirektør hos Viaplay Group til blandt andre Ekstra Bladet.

Teitur Skoubo til 'Reality Awards' i 2022 - året efter at han blev bortvist fra selvsamme show efter vold mod vagterne.
Teitur Skoubo til 'Reality Awards' i 2022 - året efter at han blev bortvist fra selvsamme show efter vold mod vagterne. Foto: Anthon Unger
Vis mere

Men om få dage vil TV3 for 20. gang have premiere på 'Familien fra Bryggen', hvor den helt store stjerne Linse Kessler ligeledes er blevet dømt af domstolen.

Den 56-årige realitystjerne har brugt sammenlagt syv år af sit liv på at sidde i fængsel, og har både domme for hashsmugling, ulovlig våbenbesiddelse, vold, trusler mod vidner og ulovlig indtrængen på samvittigheden.

Mest opsigtsvækkende er en sag fra 1995, hvor hun blev idømt 15 måneders fængsel for at have stukket en tidligere veninde i maveregionen og perforeret hendes tyndtarm otte steder.

Et knivstikkeri, som Linse Kessler så sent som sidste år fortalte, at hun ikke angrer, da hendes rockerkæreste angiveligt truede hende med tæv, og en afsoning ville give hende et sikkert sted at være. Valget faldt på veninden, da hun skulle have sladret til rockerkæresten om, at Linse Kessler havde en anden kæreste i Vejle.

»Jeg ville så gerne sidde og sige, at jeg har fortrudt, men jeg har ikke fortrudt den handling og den plan,« udtalte hun, da hun gæstede 'Aftenshowet' i forbindelse med udgivelsen af bogen 'Linse og Didde – Møgkællinger har det sjovere', hvor hun udruller den voldelige sag.

B.T. spurgte dengang TV3, hvordan tv-stationen forholder sig til, at den har været med til at promovere en kvinde, der har en kriminel fortid, som hun ikke angrer i dag. Det ønskede tv-stationen ikke at svare på.

Denne gang har TV3 valgt at sende et skriftligt svar. Her lyder det, at man ikke kan sammenligne Linse Kesslers og Teitur Skoubos sager, da Linse Kesslers ligger langt tilbage.

»Der er ikke tale om forskelsbehandling, og reglerne er ikke anderledes for Linse,« skriver Kenneth Kristensen, programdirektør hos Viaplay Group, i en mail til B.T.

»Men vi har altid kendt til Linses fortid samt hendes afsoning af en række domme og hendes efterfølgende personlige rejse til at blive den Linse, hun er i dag – også forud for, at vi påbegyndte de første optagelser til ’Familien fra Bryggen’ for mere end 10 år siden. Derfor vil dette ikke ændre noget i forhold til vores indhold med Linse.«

B.T. har derfor spurgt, om også Teitur Skoubo vil kunne få en karensperiode, hvorefter TV3 vil lave tv med ham igen. Men det ønsker Kenneth Kristensen ikke at udtale sig om.

Teitur Skoubo nægter sig fortsat skyldig i voldtægt og valgte med det samme at anke dommen til frifindelse.

Han er foruden sin voldtægtsdom tiltalt for et tilfælde af vold i 2019, som fortsat afventer afgørelse, da han ikke kunne deltage i retssagen i januar på grund af sygdom.

Andre læser også