Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Gonzalo Pérez de Vargas havde en stor dag i det spanske bur og gav danskerne dårlige arbejdsbetingelser.

Så man kun de første 20 minutter af fredagens EM-semifinale mellem Danmark og Sverige, ville man tro, at Niklas Landin var kampens helt store oplevelse på målmandspositionen.

Men kampen igennem leverede hans spanske modstykke en omend endnu større præstation.

Gonzalo Pérez de Vargas reddede 14 af 37 danske forsøg og stod med en redningsprocent på knap 38. Keeperen var en af nøglerne til den spanske sejr, og Niklas Landin anerkender sin kollegas indsats.

- Vi kan ikke tage noget fra Perez de Vargas inde i målet. Jeg ved ikke, hvor mange redninger han havde, men han havde nogle fantastisk store redninger på vigtige tidspunkter. Det lagde lidt en dæmper på vores comeback, siger han.

Med sejren spillede Spanien sig i tredje EM-finale i træk, men mange af spillerne fra de to seneste triumfer er ikke længere på holdet.

Det har dog ikke gjort holdet ringere, mener Niklas Landin.

- De spiller på præcis samme måde. Det er bare lidt mere nye og ukendte spillere. Jeg synes jo ikke, det er et dårligt hold. Jeg synes faktisk, de leverer på utrolig højt niveau, og det virker ikke, som om det er deres første slutrunde, siger danskeren.

- De spillere, de sætter ind, leverer alle sammen angrebsmæssigt. Om det er (Joan, red.) Cañellas eller nogle af deres nye folk, kommer de ind og leverer lidt til deres holdindsats, og det fik vi aldrig rigtig styr på, synes jeg.

Vinder Spanien søndagens finale, tangerer holdet den svenske rekordstime på tre EM-titler i træk fra 1998 til 2002.

I forvejen er Spanien blot det andet hold i historien, der har formået at spille sig frem til to gange EM-guld i træk i herrehåndbold.

/ritzau/

Andre læser også