Der er åbenbart ekstremt gode sportsgener i familien Dolberg.

19-årige Kasper Dolberg får i disse dage det meste af fodbold-Europa til at tabe underkæben med sine præstationer for Ajax - og han står sandsynligvis over for sin debut for det danske a-landshold, der i den kommende uge møder Kasakhstan i Parken.

Og måske kan der om et par år også rende en Dolberg rundt på det danske håndboldlandshold.

Ikke mange er klar over det, men i Silkeborg-Voel KFUMs ungdomsafdeling render et stort håndboldtalent rundt med efternavnet Dolberg.

Jens Plougstrup Dolberg - fætter til Kasper Dolberg - er en fast del af det danske U19-landshold, og regnes blandt landets fremmeste talenter på et håndboldgulv.

Det er en vild tid for den 17-årige handelsgymnasieelev, der dagligt kan læse overskrifter om sin to år ældre fætter.

»Det er super fedt. Det er altid fedt, når ens familie bliver nævnt for noget positivt. Det lægger man altid mærke til.«

»Kasper har også spillet håndbold frem til, at han var U14.  Det var han også rimelig god til, da han var yngre. Men han valgte så fodbolden, og det har jo vist sig at være klogt nok,« fortæller Jens Dolberg til BT.

jens Dolberg, Kristina Dolberg (Kaspers søster) og Kasper Dolberg.
jens Dolberg, Kristina Dolberg (Kaspers søster) og Kasper Dolberg. Foto: Privat.
Vis mere

Håndbold-Dolberg havde ligesom fodbold-Dolberg mulighed for tidligt at komme til udlandet og dyrke sit talent. Jens Dolberg, der primært huserer på venstrebacken, trænede i december 2015 i den tyske storklub Flensbug-Handewitt, der var meget interesseret i at skrive kontrakt med det danske stortalent.

»De henvendte sig, og så var jeg dernede og træne i en uges tid. Ligesom for at se, om det var det, jeg ville. Jeg endte dog med at sige nej til det, og det er jeg glad for. Jeg er med inde omkring BSVs ligahold nu, og jeg er også på ungdomslandsholdet, så jeg har nok valgt den rigtige vej,« understreger Dolberg, der er forsigtig med at spå om sin fremtid.

»Det er svært at sige, for der kan stadig ske mange ting. Men kan jeg holde mig fri for skader, så kan jeg komme langt, tænker jeg. Og selvfølgelig drømmer jeg om a-landshold og den slags.«

Jens Dolberg Plougstrup står noteret for ni landskampe og 16 scoringer for det danske U19-landshold.