Det er ikke kun i Danmark, at millioner af borgere holder sig hjemme på grund af coronavirus.

Samme situation er også gældende i eksempelvis Italien, Frankrig og Spanien. De mange tvungne timer i hjemmet betyder, at brugere på streamingtjenesten Netflix i disse uger ser film og serier i en størrelsesorden, som ikke er set før.

Problemet er, at internettet bliver voldsomt belastet af det.

Ifølge CNN har EU derfor opfordret Netflix og andre lignende tjenester om at stoppe med at streame deres indhold i den bedst mulige billedkvalitet, da det trækker hårdt på internettet i disse uger.

Bekymringen er, at internettet simpelthen knækker under det store forbrugerpres. Netflix og Google står nemlig alene for 25 procent af alt den data, som transmitteres med internettet.

I en udtalelse har den europæiske kommisær Thierry Breton, der er ansvarlig for Europas interne marked, torsdag sagt, at både streamingtjenester, teleselskaber såvel som brugerne alle har et fælles ansvar for, at internettet kan fungere, som det skal, under corona-krisen.

Dagen før havde han allerede haft kontakt med direktøren af Netflix og på Twitter opfordret alle borgere til ikke at bruge High Definition, når de skal streame indhold på internettet. Selvom presset på internettet i øjeblikket er større end normalt, så har der ikke været nedbrud eller problemer endnu, lyder det fra EU-Kommisionen.

Facebook har også været ude og sige, at de på deres platforme, Messenger, WhatsApp og Facebook, oplever et forbrug, som er langt over det normale, hvilket udfordrer, hvad virksomheden kan klare.