Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Åge Hariede er allerede i gang med forberedelserne til, at han begynde i jobbet som ny dansk landstræner den 1. marts.

Og i et interview med BT i dag afslører den norske træner, at et af punkterne på hans arbejdesliste er, at han skal have en samtale med forgængeren Morten Olsen om, hvordan den tidligere træner oplevede tingene på det danske landshold.

»Han sendte mig en besked, da jeg fik jobbet her og ønskede tillykke, og jeg skrev tilbage til ham, at jeg gerne ville tale med ham, og det kommer jeg til at gøre. Det ser jeg frem til. Det bliver helt sikkert en god fodboldsnak, hvor jeg gerne vil høre om hans erfaringer med holdet og kombinere det med mine egne tanker,« siger Åge Hareide og fortsætter:

»Jeg har kendt Morten Olsen i 40 år og sætter meget stor pris på ham. Vi mødtes som spillere første gang i 1976, og da jeg rejste fra Brøndby på grund af min kones sygdom, var han en af de første, der kontakte mig for at høre til mig. Når vi har haft gruppesamlinger blandt trænere i internationalt regi, så har vi altid talt sammen.«

Morten Olsens sidste tid som træner for Danmark blev dels præget af skuffelsen over ikke at kvalificere holdet til EM i Frankrig til sommer, men også af mange historier om et anstrengt forhold mellem ham og den nye ledelse i DBU.

Åge Hareide er bekendt med de historier fra medierne, men fortæller, at han ikke har haft behov for at teste dem af, da han var i samtaler med DBU om jobbet.

»Nej, det har ikke været et tema i mine samtaler med DBU. Jeg har læst om det, men jeg har ikke haft brug for at spørge til det. Og ingen i DBU har sagt noget negativt om Morten Olsen. Absolut ingen. Det viser noget integritet, og det viser, at hvis der har været noget, så har det været et anliggende mellem dem, det bringer de ikke på banen for mig,« siger Åge Hareide.

Den første kamp med Hareide bliver en træningskamp i Danmark i påsken og få dage senere spiller Danmark på udebane mod Skotland. Men inden den nye landstræner kommer så vidt, skal han have en række samtaler med centrale spillere på landsholdet for at mærke efter, om de har den rette gnist.

»Det er vigtigt for mig at mærke deres ambitioner. Alle skal have en ambition og et drive. Vi skal skabe en tro på, at vi kan gøre det. Vi får fem træningskampe, før det gælder mod Armenien, og dem skal vi bruge godt. Vi skal finde vores system og vores formation, og vi skal teste, hvordan spillerne fungere bedst sammen, og så skal vi finde ud af, hvem af de gamle, der har ambitioner. Vi kan kun bruge spillere, som har ambitioner, hvis vi skal til VM.«

Du kan i dagens udgave af BT læse det store interview med Åge Hareide. Du kan blandt andet læse hans svar på følgende:

* Hvorfor kom Danmark ikke til EM?

* Kan Agger være en del af landsholdet uden at binde sig helt frem til 2018?

* Hvor lang snor giver Hareide til en spiller som Bendtner, hvis han ikke spiller i sin klub?

Andre læser også