Newcastles angrebsstjerne Papiss Cisse vil ikke spille med Newcastles nye sponsor Wonga på brystet og han får nu støtte fra spillerforeningen.

Newcastles spillere skal i den kommende sæson spille med kreditselskabet Wonga på brystet, men klubbens angriber Papiss Cisse nægter at reklamere for Wonga.

Wonga udbyder kortsigtede forbrugslån til sine kunder, men da Cisse er udøvende muslim strider det mod hans muslimske principper, at man tjener penge på renter ved udløn af penge.

Han får nu støtte af den engelske spillerforening PFA.

- Vi er alle klar over, at klubberne skal skabe overskud og nogen gange må benytte sig af mange forskellige firmaer. Der bør dog findes en form for løsning, hvis det strider meget imod nogens overbevisning, siger PFA's vice-chef Bobby Barnes.

En lignende situation opstod i 2007, da Sevillas Frederic Kanoute dækkede spillefirmaet 888.com's logo til og efterfølgende fik en speciel trøje uden logoet på.

Bobby Barnes opfordrer Newcastle til at finde en lignende løsning med Cisse.

- Han er en fantastisk spiller hos Newcastle, og jeg vil tro, at de gør alt hvad de kan for, at han kan forsætte med at score mål uden at gå på kompromis med sin overbevisning, siger han. 

Fredag oplyste det engelske politi, at man undersøger en række racistiske kommentarer på en gruppe på Facebook, der kalder sig 'Newcastle - English Defence League', hvor Cisse bliver svinet til på grund af sin modstand mod at bære trøjen.
 
Newcastle indgik aftalen med Wonga i efteråret, og aftalen vil indbringe klubben omkring 70 mio. kr. om året.