Farmand var fodboldstjerne i 90’erne. Nu er stjernebørnene blevet voksne og fortæller her i BT om en opvækst med en berømt fodboldfar:

Jonas Høgh

28 år
Søn af Lars Høgh og Tine Høgh, bror til Josefine
Læser Cand. merc. (jur.)
Bor i Odense og med kæresten Sophie

Lars Høgh er den dag i dag Mr. OB. Hans søn Jonas har selv mærket, hvor svært det var at udfylde de sko. Men han håber, at han med sin uddannelse og erfaring i fremtiden kan rådgive unge spillere.

- Jeg er vokset op i Odense og har altid boet og spillet fodbold her, hvilket har været lidt svært. Min far har jo en kæmpe stjerne i Odense og vil nok altid have det. Men det var svært, dengang jeg som lille spillede i OB, for den ene dag havde jeg selv kamp, og den næste kunne jeg se min far ude på stadion blive hyldet og nærmest forgudet af de tusindvis af fremmødte fans. Men alle de oplevelser, som det har bragt, ville jeg aldrig have været foruden – på trods af mit valg om at droppe fodbold på konkurrenceplan.

Læs også: Josefine Høgh: Jeg har forsøgt at være Josefine og ikke Lars Høghs datter

- Det hæmmede mig helt sikkert, at jeg oppe i mit hoved ikke følte, at jeg kunne leve helt op til navnet og valgte derfor at spille mest på hyggeplan eller i klubber uden den store konkurrence, men hvor jeg følte mig tryg. Ellers spiller jeg serie 1, som også er det højeste, jeg har spillet. Jeg føler selv, at jeg som yngre kunne have drevet det lidt længere, men valgte som sagt at fokusere på glæden og hyggen ved fodbold i stedet for konkurrencen, som følger med på eliteplan, da jeg følte og troede, at jeg her ville blive konfronteret med min far, og var bange for, at jeg ikke kunne leve op til det. Men jeg har altid fået utrolig stor støtte i mine valg hjemmefra, og der har absolut intet pres været fra mine forældre om det ene eller andet. Ikke noget, jeg skilter med

- Det er altid sjovt, når folk finder ud af, hvem min far er, og det er udelukkende positivt. Det er dog ikke noget, jeg skilter med, og derfor er det sjovt, når folk jeg lærer at kende, senere finder ud af det og tit spørger, hvorfor jeg ikke har sagt det. Men hvorfor skulle jeg dog det?

- Min største ambition og mit håb går på, at jeg kan gøre mig gældende i en stilling inden for fodboldverdenen. Hvor jeg kan kombinere min passion og hobby, nemlig fodbold, med min interesse og viden inden for jura og økonomi. Jeg kunne i særdeleshed godt tænke mig at beskæftige mig med unge fodboldspillere som rådgiver.


Læs her hvordan det gik fodboldstjernernes børn:

Nicolai Laudrup: Far håbede, jeg ikke blev fodboldspiller

Rasmine Laudrup: Mange ved ikke engang, at jeg findes

Laudrups søskende: Mads er ikke den store danser (mobillink)

Cecilie Schmeichel: Jeg klarer den selv uden min  fars penge

Rebecca Laudrup: Jeg har boet flere steder, end mange voksne har

Nadia ’Faxe’ Jensen: Jeg har fået mange drinks, fordi far scorede i EM-finalen

Julie 'Faxe' Jensen: Jeg oplever ting, andre unge aldrig vil komme til

TV: Faxe trænede sin datter (mobillink)

Rikke Vilfort: Min far har altid været der, når jeg har haft brug for ham

Mikkel Vilfort: De spø’r mig tit, om han tog den med hånden

TV: Navnet Vilfort gav gratis drinks (mobillink)

Josefine Høgh: Jeg har forsøgt at være Josefine og ikke Lars Høghs datter

Jonas Høgh: Jeg følte, at jeg ikke kunne leve op til navnet