Vi var millimeter fra en dansk fodboldtragedie i Vejle i denne uge. 

For selvom B.T. kunne afsløre den tysk-tyrkiske investor Cagdas Senyürek som en kæmpe plattenslager, der sandsynligvis kun var kølerfiguren på en større klubædermafia, så mistede planerne om et salg ikke mærkbar fart.

For på ejerfronten eksisterede der ikke det sikkerhedsnet af klubkærlighed, der kunne bremse det mareridt, som Vejle Boldklub stirrede ind i.

Den nuværende aktiemajoritetsejer, den moldaviske forretningsmand og agent Andrei Zolotko, stod til at kunne stikke et tocifret millionoverskud ned i baglommen ved et salg til Senyürek & co.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Vis mere

Og den chance ville han ikke lade glide sig ad hænde, selv om det ville efterlade ‘Jyllands Rubin’ bagbundet og forsvarsløs i hænderne på en flok fodboldsvindlere.

Selv efter otte år som klubejer i Danmark løb der ikke mange dråber Vejle-blod i de moldaviske årer, og i lang tid lignede det Vejles skæbne at blive overladt til den løgnagtige tysk-tyrker.

Men heldigvis blev der – da det så allermørkest ud – etableret en modstandsbevægelse i klubledelsen. Og jeg har ikke noget imod at nævne navne.

Som jeg hører det, bestod ‘La Resistance’ først og fremmest af direktør Henrik Tønder og kommunikationschef Morten Pelch – der begge satte karrieren på spil for at sabotere Cagdas Senyüreks skumle planer.

Det resulterede – ifølge mine oplysninger – i højrøstede skænderier og nærmest også i fysiske konfrontationer mellem fronterne på kontorgangene.

Og der hersker ingen tvivl om, at modstandsfolkene var røget i galgen som de første i det sekund, at Senyürek havde sat sin underskrift.

Men gudskelov lykkedes det oprørerne – sammen med det store medietryk – at få kastet så meget grus i maskineriet og få udstillet Cagdas Senyüreks vrøvl og løgne, at selv Andrei Zolotko til sidst vågnede op og tog den ansvarlige beslutning.

Og det skal fodbold-Danmark altså være lykkelige over.

Yngre følgere af dansk fodbold kender måske kun Vejle som en klub, der skiftevis snapper efter vejret i bunden af Superligaen og er alfa-han i den næstbedste række.

Men børster man det øverste lag støv væk, finder man en klub, der er rundet af storhed – man finder faktisk en af Danmarks vigtigste fodboldklubber.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Vis mere

Fem danske mesterskaber og seks pokaltitler – det kan klubber som FC Midtjylland, OB og AaB ikke matche.

Vejle har beriget dansk fodbold med storslåede spillere og personligheder som Allan Simonsen, Tommy Troelsen, Thomas Gravesen og Ulrik Le Fevre - og jeg kunne blive ved.

En klub, der – trods svære årtier – landet over har tusindvis af fans (mediebranchen svømmer eksempelvis over med dem), der er pavestolte af deres fodboldklub og dens imponerende historie.

Vejle er en dansk fodbolds grundpiller. Og den slags må og skal beskyttes for enhver pris! 

Vive La Resistance!