Spillerforeningens udkast til en ny landsholdsaftale vil samlet set koste DBU næsten 20 millioner kroner.

DBU ønsker billigere landshold. Den økonomisk pressede union vil derfor have A-landsholdet, U/21-landsholdet og kvindelandsholdet til i alt at gå 17 procent ned i løn.

Det nægter landholdsspillernes repræsentant, Spillerforeningen, at gå med til. Derfor brød forhandlingerne mellem de to parter om en ny landsholdsaftale igen sammen søndag aften.

BT kan nu afsløre, præcis, hvad det er Spillerforeningen kræver – og hvorfor DBU stejler over spillernes udkast.

Spillerne på A-landsholdet er klar til at gå på kompromis på ét punkt. De er villige til at skære ned på den indtægtsandel, de får, når der spilles landskamp på dansk grund. Her modtager spillerne i dag 1,30 kroner pr. tilskuer, der indfinder sig til en kvalifikationskamp. Det beløb vil spillerne skære i, så DBU kan spare i alt tre millioner kroner.

Til gengæld ønsker spillerne på A-landsholdet en ordentlig bid af kagen, når de kvalificerer sig til EM- og VM-slutrunder. I DBUs udspil til en ny landsholdsaftale står spillerne til at få 35 procent af indtægterne i forbindelse med en slutrunde – spillerne kræver 55 procent. Et krav, der vil koste DBU fire millioner kroner, hvis Danmark – som meget tyder på – kvalificerer sig til EM i Frankrig næste år.

Sådan er kravene fra A-landsholdsspillerne. Krav, der for DBU næppe er umulige at imødekomme. Det er til gengæld de krav fra Spillerforeningen, der omhandler U/21- og kvindelandsholdet. Her kræver spillernes fagforening aftaler, der er dobbelt så dyre, som de eksisterende set over den fireårige periode, en ny aftale vil omfatte.

Dermed vil en samlet pakke – inkluderende nye aftaler til A-, U/21- og kvindelandsholdet – over de kommende fire år være 18 til 20 millioner kroner dyrere for DBU, end den aftale, det i dag er så vigtig at få gjort billigere.

»Jeg har læst Spillerforeningens udspil med interesse. Men det, de melder ud, er kun halve sandheder. For U/21- og kvindelandsholdet kræver Spillerforeningen en markant fremgang i løn- og bonusordningerne. Det har DBU ganske enkelt ikke råd til,« siger DBUs kommunikationschef, Jakob Høyer, til BT.

»Jeg er glad for budskabet og signalet om, at spillerne er klar til at tale lønnedgang. Men vi kan simpelthen ikke se det på det udkast, de er kommet med. DBU ønsker en samlet besparelse på 17 procent. Men det, Spillerforeningen kræver, er samlet set 17 procent dyrere, end de aftaler, vi har i dag. Det har DBU ganske enkelt ikke råd til,« fortsætter Høyer, inden han slår fast, at videre forhandlinger kun giver mening, hvis Spillerforeningen kommer unionen kraftigt i møde.