Skuespilleren Reg E. Cathey, som er mest kendt for rollen Freddy i Netflix-serien 'House of Cards', er død i en alder af 59 år.

Han døde i sit hjem i New York, men den prisbelønnede skuespiller skulle efter sigende havde kæmpet med lungekræft i længere tid.

Det skriver Variety og New York Times.

Cathey har desuden spillet med i HBO-serien 'The Wire' og adskillige andre film- og tv-produktioner siden 1984. Han blev i 2014 nomineret til en Emmy for sin portrætering af karakteren Hayes i den tredje sæson af 'House of Cards' og igen i 2015, hvor han vandt.

Skaberen af 'The Wire', som af kritikere er blevet hyldet som en af verdens bedste tv-serier, David Simon, offentliggjorde dødsfaldet på Twitter fredag aften.

'Reg Cathey, 1958-2018. Han var ikke kun en mesterlig skuespiller - men simpelthen en af de mest fantastiske mennesker, jeg nogensinde har delt lange dage på optagelse med..'

Cathey spillede desuden sammen med Jim Carrey og Cameron Diaz i filmen 'The Mask' og superheltefilmen 'Fantastic Four' fra 2015.

Netflix har i en pressemeddelelse udtrykt stor sorg over tabet af deres mangeårige kollega.

'Vi er knuste over, at vores ven og House of Cards kollega Reg E. Cathey er gået bort. Reg var den sødeste mand, mest givende skuespiller, en sand gentlemen. Vores tanker går til hans familie.'