Danske Samuel Wegener er røget ind i en hvirvelvind af opmærksomhed efter at have snuset til en bar numse i et underholdningsprogram – og står nu rundtosset tilbage. Klippet er blevet vist millioner af gange på Facebook og i amerikansk, arabisk og tysk tv.

Samuel Wegener fra Albertslund skulle egentlig bare medvirke i et gameshow på Kanal 5. Nu bliver han badet i opmærksomhed fra danske og udenlandske medier.

Opmærksomheden skyldes en lettere bizar spøg, han blev udsat for i programmet Total Blackout, hvor deltagerne skal klare en række udfordringer i totalt mørke.

Samuel fik til opgave at gætte hvad han lugtede til i mørket, og da han kom til en bar numse, tog han sig en særdeles grundig snuser og udbrød: ”Er det en sur røv?”

Se klippet her:

Det klip gik rent hjem på YouTube og blev i løbet af få uger set af halvanden million mennesker – allerede inden programmet var blevet vist på Kanal 5. Og også udenlandske medier fik snuset sig frem til det populære numseklip. Det blev vist i arabisk tv, afspillet i den kendte amerikanske radiovært Howard Sterns morgenshow, det blev vist i det populære Jimmy Kimmel show på ABC.

Se klippet her:

Tysk tv-hold i Danmark

Interessen for ”numsemanden” eksploderede nærmest, da den tyske tv-kanal RTL faldt over klippet og sendte et tv-hold til Danmark. De tyske tv-folk standsede handlende i et dansk supermarked, og spurgte om de kendte Samuel Wegener. Det var der ingen, der gjorde – før de fik vist klippet af den 31-årige mand, der stikker næsen lige lovlig langt frem.

- Da det blev vist, eksploderede interessen fuldstændig. Jeg tror jeg fik 500 venneanmodninger på Facebook i minuttet. Det var fuldstændig vildt, fortæller Samuel Wegener, der både får frække tilbud fra kvinder og skulderklap fra mænd, der synes, han er en cool fyr.

Og selv om den overdrevne interesse virker surrealistisk på ham, synes han også det er sjovt at befinde sig midt i et uventet mediecirkus.

- Jeg nyder det da – hvis jeg påstod andet, ville jeg lyve. Hvis man ikke er indstillet på den form for interesse, skal man jo ikke stille op i fjernsynet, siger Samuel Frey Wegener, der er 31 år og alenefar.

En sart person

Til gengæld nød han det knap så meget, da det gik op for ham, at han havde placeret næsen mellem en anden mands baller og kunne høre kamerafolk og producere forsøge at kvæle latteren.

- Ja, jeg blev sur til at starte med, siger Samuel, der knækkede forover og spyttede, da han fik bekræftet, at han duftede til en ”sur røv.”

- Jeg er en sart person, støvsuger fire-fem gange om ugen, går til ansigtsbehandling én til to gange om måneden og går meget op i mit tøj. Så da jeg finder ud af, at jeg står med hovedet oppe i røven på en anden mand, som tilsyneladende ikke har været i bad i 14 dage, så skal jeg simpelt brække mig, siger han.

Total Blackout er også lavet til norsk og svensk tv – men her har man valgt at undlade numsedufteriet. Programmet er udviklet af danske Henrik Hancke Nielsen.