Herre Gud, det er jo bare en fodboldkamp. 22 mand, en komplet uberegnelig bold og en sydafrikansk græsmark. En overflødig ligegyldighed af en vuvuzela-truttende psuedobegivenhed. For De der helt utænkeligt måtte antage blot én af ovennævnte holdninger: Lad venligst være med at læse denne artikel.

For her handler det om, at gøre krav på hvad der er retmæssigt - at forlange hvad der er rimeligt. Sammen med læserne på bt.dk kræver vi VM-fri fra arbejde og skolegang, når Danmark på mandag klokken 13.30 står over for et af de mest nationsdefinerende øjeblikke i nyere tid.

Et slag så vigtigt, at ure bør sættes i stå, arbejde indstilles og hvor skolelærere bør tie stille i en grad, at man slet ikke kan stave til det:

VM-kampen i Johannesburg mod Holland.

GØR DIN ARBEJDSPLADS NOGET SÆRLIGT UD AF VM-GYSET MOD HOLLAND, SÅ SKRIV TIL 1929@BT.DK

Rundt omkring på arbejdspladserne, er danskerne allerede godt i gang med at skaffe sig fripas til kampen. Desværre er der stadig steder, hvor man ligesom ikke helt har evnet at begribe budskabet. For eksempel i hæderkronede Danske Bank, som vel alene på grund af sit firmanavn oplagt burde gøre en dyd ud af braget på mandag. Men ak.

- Vi har ikke nogen generel politik i Danske Bank, i forbindelse med kampene under VM i fodbold, siger pressechef i banken Anders Klinkby.

Oversat til dansk: Ingen storskærme, ingen klaphat, ingenting.

- Hos os er det sådan, at de enkelte afdelinger finder en løsning, og det plejer at virke uden problemer, siger Ander Klinkby, og gør opmærksom på, at der jo under kampen kan komme kunder, som skal have ordnet deres bankforretninger.

Nuvel, hos forsikringsselskabet Topdanmark har man også et firmanavn, der emmer af VM-succes og oser af landsholdsstemning. Her må man da for pokker se på mere milde øjne på medarbejdere med hang til bold. Men manden i telefonen er i første omgang afvisende.

- I udgangspunktet foretager vi os ikke noget særligt. Det primære er, at vores medarbejdere skal betjene kunderne - derfor er det business as usual. Efter aftale kan medarbejderne dog bede om fri efter de sædvanlige regler om flextid og fridage, siger Topdanmarks kommunikationsdirektør, Steffen Heegaard.

Ikke umiddelbart særligt opløftende for forsikringgigantens mere end 2.000 medarbejdere. Pludselig varsler Heegaard dog, at der kan være noget særligt i vente, hvis Morten Olsens tropper sparker sig forbi Holland, Cameroun og Japan.

- Skulle det ske, at Danmark går videre fra indledende runde, og der opstår en hype omkring kampene, så ser vi positivt på at gøre det muligt for medarbejderne at se kampe, der bliver spillet i arbejdstiden, siger han.

Godt - men ikke helt godt nok. Holland venter allerede på mandag. Send os en mail på 1929@bt.dk om, hvad din arbejdsplads har tænkt sig at gøre under kampen. Og giv din stemme til kende i afstemningsboksen, så vi kan få det endegyldigt banket ind, at VM-bold med Danmark naturligvis er en menneskeret.