Den efterhånden længe ventede dopingrapport, som Anti Doping Danmark (ADD) og Danmarks Idræts Forbund (DIF) på tredje år arbejder på, skjuler sandheden om danske rytteres dopingmisbrug de seneste 15 år.

Sådan den tidligere cykelstjerne og doper Michael Rasmussens hårde anklage mod de to organisationers arbejde med at kortlægge, hvor store problemer dansk cykelsport har haft med doping i nyere tid.

Det skriver Ekstra Bladet søndag aften.

Ifølge Michael Rasmussen har han blandt andet fortalt ADD og DIF, at kollegaen Nicki Sørensen dopede sig under OL i 2004. Det stod således også i et resume af den afhøring, som ADD og DIF sendte til den tidligere danske cykelrytter.

Men ifølge Michael Rasmussen kaldte ADD og DIF den første version tilbage, og han modtog senere en ny version af hans eget vidneudsagn, hvor oplysningerne om Nicki Sørensens dopingmisbrug nu var slettet.

Michael Rasmussen nægter nu at underskrive dokumentet, fordi han mener, at det strider imod sandheden.

»Jeg har erklæret mig parat til at sige sandheden, og jeg har skrevet under på, at jeg vil tale sandt. Jeg har ikke skrevet under på, at jeg vil fortie sandheden,« siger Michael Rasmussen til Ekstra Bladet og fortsætter:

»Jeg vil simpelthen ikke stå model til, at min troværdighed bliver beklikket, for det er præcis, hvad der sker, når ADD ikke vil lade det fremgå af den afsluttende rapport, at de har fået alt bekræftet.«

Det er endnu uvist, hvornår den danske dopingundersøgelse ser offentlighedens lys, hvor den trods udmeldinger om, at den snart lå klar, fortsat trækkes i langdrag.

Nicki Sørensen har selv tidligere afvist at kommentere på beskyldninger om, at han dopede sig i sin karriere.