Han kender ham rigtig godt.

Og Brian Holm fortæller til TV 2 Sport, at han er 'ret sikker på', at Mark Cavendish, der stopper karrieren efter denne sæson, skriver historie til årets Tour de France.

Her kan cykelstjernen nemlig vinde den 35. etapesejr. Selvom intet selvfølgelig er sikkert, uddyber Brian Holm, at der heller ikke var nogle der troede på, at Cavendish ville køre med om etapesejrene til Giro d'Italia.

Et løb, der er i gang i disse dage, og hvor briten som det bedste resultat indtil videre er blevet nummer tre.

Mark Cavendish stopper karrieren efter denne sæson.
Mark Cavendish stopper karrieren efter denne sæson. Foto: JAVIER ETXEZARRETA
Vis mere

»Historien har lært os, at noget af det dummeste man kan gøre er at afskrive Mark Cavendish. Han har det med at poppe op som trold af en æske,« siger Brian Holm, der har været sportsdirektør for Cavendish, som han stadig er gode venner med.

Mark Cavendish står i karrieren noteret for i alt 161 etapesejre – de 34 af dem har været i Tour de France.

Han deler rekorden for flest sejre i verdens største cykelløb med legendariske Eddy Merckx, men han har altså mulighed for at sende sig selv alene i front på listen, når årets Tour de France inden længe finder sted.

Briten har været professionel i 18 år, og tilbage i januar skrev han under på en etårig kontrakt med Astana Qazaqstan.

Mandag fortalte han så på et pressemøde, at han stopper, når året går på hæld.

»Cykelsporten har været mit liv i over 25 år. Jeg har udlevet en kæmpe drøm. Cyklen har givet mig mulighed for at se verden og møde fantastiske mennesker – mange af dem er jeg stolt af at kunne kalde mine venner,« sagde han blandt andet.