Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Hvis Brøndby IF så skidt ud i søndags i Sønderjyske er det for intet at regne mod, hvordan klubben tager sig ud i dag, hvor BT kan fortælle, at den magtfulde formand og klubbens hovedaktionær, Jan Bech Andersen, under et dæknavn på et fanforum har begået et regulært karaktermord på tidligere sportschef Per Rud og på klubbens nuværende træner, Thomas Frank.

Jeg er regulært i chok over, hvad jeg læser.

Jeg er simpelthen i chok over, at Jan Bech Andersen, som jeg har oplevet som både professionel, seriøs og et godt bud på en bygger af en fornuftig fremtid i Brøndby, har ageret så himmelråbende uprofessionelt, som han har.

Det ligger et pænt stykke ud over almindelig fatteevne, at lysten til både at følge med og til at blande sig i debatten blandt fans ikke har kunnet tøjles dygtigere. Og endnu mere ubegribeligt er det, at han søndag blottede sig selv så åbenlyst, som han gjorde.

Ville han opdages?

Man kan næsten ikke slippe tanken.

Jan Bech Andersen er meget passioneret - og det kan jo være udmærket. Jeg har også oplevet ham som meget grundig og ambitiøs i arbejdet med Brøndby. Jeg har oplevet, at han har lagt enormt meget engagement i arbejdet med at få sin investering i klubben til at være pengene værd.

Og så gør han det her.

Som brugeren »oscar« har Jan Bech Andersen brugt enormt meget krudt på at udstille talentløsheden hos Per Rud og Thomas Frank. Deres dårlige indkøb og dårlige brug af de købte spillere får skylden for det meste. Hvorimod Bech Andersens egen opfindelse og ansættelse Troels Bech hyldes.

Ville han præge debatten? Ja, måske. Var det nødvendigt? Jeg kan ikke få øje på det. Jeg kan kun få øje på, at det er helt malplaceret.

Meget logik kunne nu tilsige, at Jan Bech Andersen er manden, der ikke er plads til i Brøndby, Men logikken findes formentlig ikke her, eftersom Brøndby ikke er noget uden Jan Bech Andersen, og så kan klubfolk med værdierne i orden og øvrige bestyrelsesmedlemmer sidde og tænke alt det, de vil om formandens dømmekraft, men hvis han vil blive, så bliver han.

Derfor tænker jeg også, at den første konsekvens af dette må være, at Thomas Frank snart er færdig som Brøndby-træner. Enten fordi Jan Bech Andersen fyrer ham, eller fordi Thomas Frank selv går.

Deres samarbejde slutter selvfølgelig her.

Det kan allerede være sket, når disse linjer læses. Jeg kan ikke få øje på, at der kan genskabes bare antydningen af nok tillid til, at nogen igen vil kunne kigge på det sportslige projekt i Brøndby IF udefra og sige, at her er en klub, der både står sammen og hænger sammen.

Og næste spørgsmål bliver så, hvem der vil om bord i dette projekt, når Thomas Frank er væk?

Alt kan som bekendt købes for penge - sikkert også en træner, som Jan Bech Andersen og Troels Bech kan overbevise om, at Brøndby er et godt projekt.

Men der vil også være nogen derude, der får øje på en fodboldklub, der nu ikke bare på banen, men også i sin ledelse er så langt fra topholdsformat, at de betakker sig. 

Jan Bech Andersen har gjort et vildt indhug i den tillid, han har forsøgt at opbygge til både sig selv og til Brøndby som sportsligt og forretningsmæssigt koncept.

Andre læser også