Statsminister Lars Løkke Rasmussen tog et vigtigt opgør med parallelsamfund i sin nytårstale, og den helt konkrete nyhed om, at ghettoerne skal afvikles helt ved at bryde betonen op, og genhuse indvandrere, hvis det er nødvendigt, er kærkommen. Det helt store tema i statsministerens nytårstale 2017 blev skyggesiden af den indvandring, der har været til Danmark i årtier, efter at temaet til manges skuffelse var helt fraværende i talen sidste år.

En skyggeside, der har betydet, at børn i for mange boligområder vokser op isoleret fra det danske samfund. For mange lever på kanten af arbejdsmarkedet eller slår sig på kriminalitet. Parabolen betyder, at det fjernsyn, der ses, er fra Saudi Arabien, og den skole, der tilvælges, er den muslimske friskole, hvor koranen er det centrale omdrejningspunkt. Det har vi gennem sommeren været vidne til, hvor BT eksempelvis har afdækket kritisable forhold på muslimske friskoler.

Men det må ikke blive tom politikersnak, for det er ikke første gang, vi ser en regering, der barsler med en ghettoplan. Rent faktisk skal vi ikke længere tilbage end til år 2010, da vi sidst havde Løkke ved roret. Her foreslog den daværende Løkke-regering også en ghettoplan med hele 32 initiativer, der skulle gøre op med ghettoerne. Det er selvsagt ikke lykkedes, da det skaber store praktiske problemer at rive ghettoer ned. Blandt andet fordi meget af boligmassen er almennyttig, og det betyder, at huslejen er billig, og der skal immervæk findes et alternativ, som er til at betale for de mange, der lever på kontanthjælp i de boligbyggerier, hvis det skal lykkes at rive ghettoerne ned.

Det er opløftende, at vi har en statsminister, der tør adressere et af tidens største problemer. Nu skal han så vise, at det ikke blot bliver bragesnak endnu engang, men at regeringen formår på det helt konkrete plan at løse ghettoproblemerne i Danmark. For så kan denne regeringen skrive sig ind i historiebøgerne.