Svømmepiger sikrede sølv til Danmark

Torsdag aften vandt pigerne fra Danmark guld i 4x50 meter fri, men søndag aften måtte Pernille Blume, Rikke Møller Pedersen, Mie Ø. Nielsen og Jeanette Ottesen Gray nøjes med en sølvmedalje i den sidste holdkap.

I den sidste finale og den meget imødesete 4x50 medley i Jyske Bank Boxen lagde Mie Ø. Nielsen flot ud og skaffede dansk føring, men det endte med en andenplads og dermed dansk sølv, da Rusland svømmede guldet hjem.

- Vi har alle sammen gjort vores bedste. Så vi må bare have marginalerne på vores side næste gang, sagde Rikke Møller Pedersen til TV2, kort efter svømmerne var kommet op fra bassinet.

Ifølge Jeanette Ottesen Gray ville der under andre omstændigheder være mere krudt i de danske svømmere. 
 
- Vi svømmede ikke op til vores bedste, men vi har alle sammen været ude at svømme i aften, så på den baggrund var det fint med sølv. Det her EM er noget nær det mest fantastiske, jeg nogensinde har prøvet, sagde hun. 

Jeanette Ottesen havde tidligere søndag sikret sig endnu en dansk EM-medalje, da den danske svømmestjerne fik bronze på 100 meter butterfly på hjemmebanen.

Danskeren måtte se den svenske favorit Sarah Sjöström løbe med guldet, mens britiske Jemma Lowe stjal sølvet foran Ottesen.

Samme farve medalje vandt Rikke Møller Pedersen i 100 meter bryst, da hun kom ind i tiden 1.04.34. 

Rikke Møller Pedersen måtte se sig distanceret af Ruta Meilutyte fra Litauen, som snuppede guldet, mens Yuliya Efimova fra Rusland tog sølvet.

Efter de to danske medaljer var det Pernille Blumes tur til at repræsentere de danske farver i en finale. 

I 50 meter fri var Blume på ingen måde favorit til at vinde, og hun kom da heller ikke i nærheden af medaljepladserne, da hun endte som næstsidst. Vinder blev Ranomi Kromowidjojo fra Holland i tiden 23,36.

Læs også: