Brug sommerferien fornuftigt, børn. Lær at spille golf, basketball eller amerikansk football. Det er vejen frem, hvis man drømmer om en indbringende fremtid.

Det traditionsrige amerikanske magasin Sports Illustrated har igen i år brugt deres mange kontakter til at udarbejde en liste over klodens bedst betalte sportsstjerner.

Ikke overraskende er der et klart overtal af amerikanere på listen, fordi sponsorpengene er størst »Over There«. Tiger Woods topper listen, men har Michael Schumacher i sit baghjul. David Beckham er eneste anden europæer på Top 10.

Tour de France-aktuelle Lance Armstrong er nummer 40 med 111 millioner i indtægt, mens bedst placerede kvinde er tennis-prinsessen Maria Sharapova, der vandt Wimbledon sidste år.

Russeren er nummer 20 med 142 millioner takket været lukrative aftaler med blandt andre Canon og Motorola.

I forhold til tidligere tilhører alle de 50 bedst betalte den absolutte top i deres respektive idrætsgren. Det er ikke længere nok bare at se godt ud, men det hjælper selvfølgelig stadig.

»Der er ikke nogen Anna Kournikovas på listen. Der er ikke nogen med, der ikke kan bakke deres sponsoraftaler op med flotte resultater,« siger vicepræsident Doug Shabelman fra sponsorfirmaet Burns Entertainment & Sports Marketing, der har hjulpet Sports Illustrated med at regne på tallene.

Listen er også et sikkert tegn på, at den såkaldte Superstjerne Økonomi er slået igennem. De rige bliver rigere, fordi selskaber placerer deres mange reklamekroner hos få atleter.

Sidste år steg gennemsnitsindtægten i USA med 2,6 procent, mens den for de 50 højest betale sportsfolk steg med 38 procent, så find køllen, bolden eller football-hjelmen frem i ferien.

De højest betalte danskere er Thomas Bjørn, Thomas Gravesen og Jon Dahl Tomasson, som ligger mellem 25 og 30 millioner kroner om året.chh@bt.dk