Det blev en fuldfed fiasko for Richard Møller Nielsen og hans israelske landshold, da Tyskland for første gang i historien var værter for Israel i en landskamp.



Hele 7-1 stod der på lystavlen på Fritz Walter Stadion i Kaiserslautern, da kampen sluttede, og den ydmygelse kan meget vel koste Ricardo jobbet som landstræner.

Ifølge B.T.s kilder i det israelske fodboldforbund hænger danskeren i en tynd tråd, for det gigantiske nederlag bliver svært for israelerne at komme sig over.

Ikke siden playoff-kampene før EM 2000, hvor Danmark var bødlen i to storsejre, er Israels landshold i den grad blevet udspillet, og al den facon og disciplin, som Richard Møller Nielsen har brugt de seneste par år på at opbygge og styrke, faldt sammen i pinlig grad.

»Det er en historisk kamp, og en historisk fiasko. Måske er Mr. Nielsens tid hos os nu forbi,« sagde en leder fra det israelske fodboldforbund, IFA, sent i går aftes til B.T. og bad om at være anonym, indtil IFA-toppen i dag har holdt krisemøde.

»Jeg ved ikke, om Nielsen bliver fyret, men han er i overhængende fare. Kritikken af ham og i høj grad også af spillerne vil være massiv - ja, helt uden sidestykke, på grund af den store »hype« omkring netop denne kamp i Israel,« forklarer den førende fodboldekspert Ofer Ronen Abels fra avisen, Jerusalem Post.

Richard Møller Nielsens ry og rygte i Israel er generelt godt, men han er netop nu hårdt presset i jobbet og slæber i forvejen rundt på skuffelsen fra efterårets sidste kamp i VM-kvalpuljen, hvor Østrig udlignede i de sidste minutter og dermed spærrede Israels vej til deres første slutrunde.

På forhånd var der bagt gevaldigt op til gårsdagens kamp i begge lande, og tyskerne tog sikkerheden omkring det politisk og historisk betændte møde så alvorligt, at der for eksempel ved Ricardos pressemøde dagen inden kampen stod hele fire hærdebrede tyske bodyguards bag landstrænerens stol.

Flere af de bedste israelske spillere havde på forhånd meldt afbud, og i modgangen viste Israel endnu engang, at moralen ikke er til modgang. Tyskerne sluttede i ren opvisningsstil, og dagens mand var Miroslav Klose, der på sin daglige hjemmebane i Kaiserslauteren scorede hattrick for Rudi Völlers usædvanligt veloplagte Nationalelf.

Og Israels enlige trøst-træffer: Tjah, den blev såmænd også sat ind af en tysker, da Oliver Kahn scorede selvmål.hendel