Det er store deadline-dag på DR Sporten. I 2018 skal redaktionen flytte til Aarhus, men allerede nu skal medarbejderne på sportsredaktionen melde tilbage, om de ønsker at flytte med. BT har spurgt en håndfuld af de mest kendte ansigter på DR Sporten om deres beslutninger.

Aftentour- og TV-vært Søren Reedtz har tirsdag fortalt om sit ’nej tak' - og det samme har Jens Jacob Juulsager, der siden 2012 har været ansigtet på DRs håndbolddækning, hvor han har kommenteret både VM- og OL-finalen for de danske herrer.

»Jeg flytter ikke med til Aarhus, og hvis ikke man vil flytte, så stopper man senest 1. februar 2018, når redaktionen flytter. Min hustru har arbejde i København, så hvis jeg skulle flytte, kunne vi kun se hinanden i weekenderne, og der sidder jeg oftest i håndboldhaller rundt omkring i Danmark. Så det ville være for stort et kompromis,« siger Jens Jacob Juulsager til BT.

DR Sporten fortalte i en fælles udmelding, da beslutningen om udflytningen blev officiel, at man ikke forstod den beslutning. Og det samme gør sig gældende for DR Sportens håndboldkommentator.

»Nu er beslutningen truffet. Jeg undrer mig stadig over, hvorfor man vælger at flytte hele redaktionen væk fra hovedstaden, hvor stort set alle idrætsforbund hører til,« siger Juulsager, som nu vil forsøge at sondere terrænet i forhold til, hvad han skal lave fremover.

»Jeg skal finde ud af nu, hvad der så skal ske. Jeg har stadig lidt tid at løbe på, for vi flytter først i 2018. Der er mange spændende muligheder rundt omkring. Jeg elsker stadig sport og journalistik. Jeg har været på DR Sporten i syv år, men det kunne da godt være, jeg skulle prøve noget inden for en anden form for journalistik eller kommunikation,« siger Juulsager.

Der er stadig et års tid endnu at finde et nyt job i nærheden af hovedstaden, men hvis Jens Jacob Juulsager selv kunne bestemme, var han blevet på DR Sporten i København.

»Jeg er sindssygt ærgerlig over det. Jeg har et enormt sjovt job, som jeg sætter stor pris på. Jeg er enormt glad for mine kolleger og de sportsfolk, jeg følger i tykt og tyndt. Jeg er enormt ked af, at det ikke kan fortsætte.«

»Det er en vemodig dag. Vi har en fantastisk velfungerende redaktion. Folk er glade for at arbejde sammen, og vi har et fagligt godt miljø. Folk er kede af, at det ophører, som det fungerer nu,« siger Juulsager.

Sportsværten Tina Müller er noget mere fåmælt, da BT får kontakt: »Jeg har besluttet mig, men jeg ønsker ikke at udtale mig,« siger hun.

Sportskommentator Henrik Liniger er mere åben om sin beslutning, som han har truffet og afleveret til sin arbejdsgiver.

»Jeg har meddelt min arbejdsgiver, at jeg har tænkt mig at fortsætte med at arbejde på DR Sporten også efter, at sporten flytter til Aarhus efter februar 2018,« siger Henrik Liniger.

En af DR-sportens allermest populære værter Peter Møller har endnu ikke truffet en beslutning om sin fremtid på redaktionen.

Den tidligere landsholdsangriber er på en anden kontrakt end sine kolleger, og han har ikke haft samme rammer for en svar-deadline. Han vælger i stedet at henholde sig til sin kontrakt, der udløber til sommeren 2018.

»I princippet er jeg med i Aarhus, men jeg kan sige op med tre måneders varsel. Men jeg faktisk ikke rigtigt sagt A eller B til noget,« siger Peter Møller, der dog ikke har planer om at flytte familien til Aarhus.

Han mener i øvrigt, at der er to vinkler at kigge på beslutningen om at flytte redaktionen til Jylland på.

Her er DR-værterne Peter Møller og Tina Müller.
Her er DR-værterne Peter Møller og Tina Müller. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Hvis du ser det som en politisk beslutning, giver det god mening. Der er jo masser af stemmer i at flytte statslige arbejdspladser ud i landet. Danmark er andet i København.«

»Men kigger man på det rent fagligt, har jeg stadigvæk svært ved at se, at det skulle være den rigtige beslutning. Og rent økonomisk tror jeg endnu ikke, at der er nogen, der sidder med det store overblik over, hvad det kommer til at koste af borgernes skattekroner,« fortæller Peter Møller.

Ligesom sine kolleger forudser han også en masse køreture til hovedstaden, hvor hovedparten af den danske idrætsadministration er placeret.

»Det bliver megabesværligt. Nu skal vi køre rigtig meget den anden vej, for alle fagforbundene ligger herovre i København. Landsholdene er i København. Men der bliver selvfølgelig nogle fordele med nogle jyske håndboldhold, som vi lettere kan komme til.«