HAMBORG: Han er blevet kaldt en af golfsportens unge himmelstormere, men indtil videre er det mest blevet ved truslen.

I USA er navnet Ty Tryon allerede så stort, at den 18-årige spiller er millionær - vel at mærke i dollars, og nu forsøger han sig for anden gang på europæisk område.

»Jeg er glad for, at jeg har fået chancen for at spille i Tyskland. Jeg skulle have været med sidste år, men da spændte sygdom ben for planerne,« fortæller Ty Tryon, der i efteråret var med i Dunhill Links i Skotland. Det var en grim kyssesyge, der sidste år satte en kæp i hjulet for Tryons deltagelse i Deutsche Bank-SAP-Open.

»Jeg havde det rigtig skidt i længere tid, men jeg føler mig godt tilpas igen. Nu gælder det bare om at finde tilbage til min gamle form. Jeg har spillet nogle få gange i denne sæson, men jeg er stadig for ukonstant,« kommer det fra teenageren, der i sine ni turneringer i år i Amerika kun er kommet videre til finalerunderne en enkelt gang.

Det var i Bay Hill Invitational, hvor Ty Tryon på en delt tiendeplads fik udskrevet en check på godt 93.000 dollars (små 600.000 kr.). Ty Tryon har kvittet skolen til fordel for golfen.

»Jeg regnede med, at det ikke blot ville gøre mig til en bedre spiller, men også til et bedre menneske, og jeg kan med sikkerhed sige, at jeg har fået ret. Jeg har lært utrolig meget.

Min familie og folkene omkring mig har hele vejen igennem støttet mig i mit valg. Jeg synes også, at jeg vænner mig mere og mere til al rejseriet,« siger Ty Tryon, der allerede har en stor skare i sit bagland.

Han har millionkontrakt i dollars med Callaway Golf, og i baglandet befinder sig en agent, en træner, en marketingsmand, en psykolog, en yoga-instruktør og to massører. Hele skaren er dog ikke med på turen over Atlanten.

For øvrigt er endnu en amerikansk komet på vej - den blot 13-årige teenagepige Michelle Wie. Hun, der allerede slår bolden længere end flere af de voksne kvindelige spillere, skal således spille med i en turnering, The Boise Open, hvor der også deltager mænd.

Hun bliver den tredje kvinde, som i år udfordrer det modsatte køn - efter svenskeren Annika Sörenstam og landsmanden Suzy Whaley.