Der skal arbejdes hårdt og alle skal være med til at yde, hvis Danmark skal komme på fode igen. Sådan lyder det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt i hendes netop afholdte åbningstale i Folketinget.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>- Jeg vil sige tingene, som de er: Det bliver ikke let. Vi skal arbejde hårdt. Vi skal træffe svære valg, sådan lyder det fra Helle Thorning-Schmidt, der for første gang i egenskab af statsminister i dag klokken lidt over 12 kunne stille sig op på Folketingets talerstol.
Til BT
Klædt i en postkasserød spadserdragt understregede landets nye statsminister, at Danmark står overfor en stor økonomisk udfordring. - Regeringen tiltræder på et vanskeligt tidspunkt. Danske virksomheder har mistet titusindvis af job. Det er benhårdt for den, der stor uden arbejde. Det er svært for familien. Og det koster samfundet dyrt, lyder det fra statsministeren, der tilføjer, at regeringen ikke var bange for at tage hårde midler i brug. - Ingen skal være i tvivl, om at de nødvendige og svære beslutninger vil blive truffet. Efter stilstand er tiden kommet til fremgang og forandring, lød det fra statsministeren, der også fortæller, at det ser ud til, at Danmark får et underskud på 85 mia. til næste år. Derfor skal alle yde for at få økonomien til at hænge sammen, lyder det fra Thorning, der fortæller, at ingen er fredet - både flexjob og førtidspensionister skal reformeres, så flere kommer i arbejde. - Så alle får en chance for at yde det, de magter, lød det fra Thorning, der også tilføjede, at den nye regering drømmer om, at flere indvandrer vil få job på skoler og plejehjem. Dog var der godt nyt til dagpengemodtagerne, der vil få forlænget deres dagpengeperiode med seks måneder. Samtidig bedyrede statsministeren også, at regeringen vil fremrykke investeringer for 10 mia. kroner, så der kommer gang i arbejdsmarkedet og den danske økonomi. Pengene, der skal finansiere de mange investeringer, vil regeringen finde ved at øge skatter og afgifter på blandt andet usunde fødevarer samt ved at fjerne skattefradraget på sundhedsforsikringer. Desuden har regeringen ambitioner om at styrke kræftbehandling, hvilket dog vil gå ud over de mindre syge, der vil komme bag i hospitalskøerne - ligesom indsatsen på miljøområdet også skal styrkes. Senest i år 2035 skal hele Danmark el- og varmeforsyning være dækket af vedvarende energi.