KØB PLUS!

Ekstræner: Camilla og Gades brud gav problemer

Landstræner-teamet i Dansk Badminton Forbund måtte tage specielle hensyn til Camilla Martin og Peter Gade efter kendisparret afsluttede kæresteforholdet.

Badmintonspilleren Peter Gade går i sin nye selvbiografi, 'Vinderen har altid ret...' til biddet i sin fortælling om sit skippede kæresteforhold til Camilla Martin.

I bogen fortæller han indgående om, hvordan de i perioden omkring 2002 ikke taler med hinanden, selvom de efterfølgende ses hver eneste dag til træning på Dansk Badminton Forbunds elitecenter i Brøndby.

- Det anspændte forhold har også betydning for den måde, som folk i truppen opfører sig på i nogle situationer, lyder det i bogen.

Dengang for 10 år siden var Steen S. Pedersen landstræner. Og han bekræfter beskrivelsen.

- Os i trænergruppen var opmærksomme på, at Peter og Camilla ikke længere var kærester. Det betød, at vi tog hensyn til dem. For eksempel sørgede vi for, at de ikke kom til at sidde ved siden af hinanden. Hverken på de lange flyrejser til Østen eller på de kortere ture i taxa mellem hal og hotel, fortæller Steen S. Pedersen og tilføjer:

- Så hvis Peter satte sig ind i en taxa, og der ved siden af ham var en ledig plads, skyndte en af os trænere at sætte sig dér. Hermed opstod der ingen mulighed for, at de kom til at sidde sammen.

Steen S. Pedersen kalder dog ikke situationen for enestående.

- Slet ikke. På badmintonlandsholdet har der været flere andre brudte kæresteforhold end Peter og Camillas. De har også givet anledning til, at trænergruppen skulle agere på en speciel måde. Men egentlig synes jeg, at Peter og Camilla fik styr på deres problemer på en god måde. Jeg husker en tur til hold-VM i Holland (i 2003, red.), hvor de efter et socialt arrangement i vores lejr, kom fint ud af det med hinanden, siger Steen S. Pedersen.