Et samarbejde mellem Videnskabsministeriet og Teknologirådet skal afløse Rådet for IT-sikkerhed og sikre den offentlige fokus på it-sikkerhed.

Et nyt samarbejde mellem Videnskabsministeriet og Teknologirådet skal fra nytår sætte øget fokus på it-sikkerheden i Danmark.

Teknologirådet, der rådgiver Folketinget om teknologiens muligheder og konsekvenser, skal fremover holde ekstra øje med udviklingen på it-sikkerhedsområdet og sikre en løbende og bred offentlig debat.

Samarbejdet starter i forbindelse med udløbet af kommissoriet for Rådet for IT-sikkerhed. Dette forlænges dermed ikke for en ny periode.

- I de tre år, der er gået, siden Rådet for IT-sikkerhed blev oprettet, har verden ændret sig. Rådet har gjort et flot stykke arbejde og sat markante fingeraftryk på de seneste års it-sikkerhedstiltag - men der er nu behov for nye måder at organisere sig på. Vi skal fortsat analysere, men vi skal i endnu højere grad satse på at få analyserne omsat til handling, siger videnskabsminister Helge Sander (V)./ritzau/