Antallet af danskere, som må gå fra hus og hjem, er oppe på det højeste niveau siden marts 1996. Økonom venter værre tider forude.

Stadig flere danskere må bide i det sure æble og sende deres bolig på tvangsauktion. I maj blev der bekendtgjort 363 tvangsauktioner mod 290 måneden før, viser tal fra Danmarks Statistik.

Niveauet er nu oppe på det højeste siden marts 1996, hvor der blev registreret 380 tvangsauktioner.

Cheføkonom i Handelsbanken Jes Asmussen peger på, at boligkrisen og den stigende ledighed i Danmarks nu for alvor begynder at skinne igennem på antallet af danskere, som ikke kan betale afdrag på deres bolig og må sende den på tvangsauktion.

- Tallene bekræfter desværre vores opfattelse af, at vi i den kommende tid vil opleve en fortsat stigning i antallet af tvangsauktioner. Den stigende arbejdsløshed og de faldende huspriser er således i vores øjne en rigtig skidt cocktail for udviklingen i tvangsauktionerne, siger Jes Asmussen.

Han peger dog på, at den lavere rente kan virke som en vis buffer for udviklingen.

- Men givet den relativt lange responstid i tvangsauktionsprocessen vil konsekvenserne af den dybe nedtur sætte sit præg på statistikken i lang tid endnu, uddyber Jes Asmussen.

Det er især en-familiehuse, der for alvor rammes af tvangsauktioner, og primært i Hovedstaden og på Sjælland. Siden statistikkens start i 1979 var det laveste antal tvangsauktioner i 2006, hvor der i gennemsnit var 103 pr. måned, mens det højeste var i 1990 med i gennemsnit 1695 pr. måned.

/ritzau/