Roskilde Bank lånte penge ud til ejendomsspekulanter med tvivlsomme forretninger på stribe. En af kunderne var også med til at tage livet af Kronebanken.

I Roskilde Bank var man tilsyneladende ikke kræsen, når det kom til, hvem man ville låne millionbeløb. Flere kendte ejendomsspekulanter tegner sig for store millionlån i banken, kan flere aviser afsløre torsdag. Det var netop massive tab på risikable udlån, som kostede banken livet i sidste uge.

Et kendt ansigt fra tidligere tiders finansskandaler har efter alt at dømme kostet Roskilde Bank et trecifret millionbeløb, skriver Berlingske Tidende. Byggespekulanten Jørgen "Flexplan" Olsen blev kendt i 1980'erne, da han gik ned med byggeselskabet Flexplan Gruppen og trak Kronebanken med i faldet i en af årtiets største finansskandaler.

Roskilde Bank ydede samtidig lån på 97 millioner kroner til en storkunde, Kenneth Schwartz Thomsen, som er kendt fra flere spektakulære ejendomshandler, og som få dage tidligere var blevet sigtet for skattesvindel, skriver Jyllands-Posten.

Udlånet skete for ganske nylig - blot få dage før, Roskilde Bank erkendte massive økonomiske problemer og fik hjælp fra Nationalbanken.

Også Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at Roskilde Bank ikke var kræsen med, hvem banken ville låne penge. Ifølge avisen har ejendomsmatadoren Carsten Leveau lån for mere end en halv milliard kroner i Roskilde Bank gennem sit selskab Centerplan.

/ritzau/