Den sidste store selskabstømmersag kommer nu for landsretten. Det er over otte år siden, der blev afsagt dom i sagen mod Bjørn Stiedl ved Københavns Byret.

Otte år og to måneder efter, at Bjørn Stiedl blev idømt syv års fængsel i Københavns Byret for selskabstømning begået i 1991 og to år frem, starter ankesagen op på torsdag i Østre Landsret. Der er afsat over 100 dage til sagen - og et tocifret antal vidner skal i skranken for at afhøres om, hvad der skete, da 170 selskaber gik konkurs, og staten - ifølge politiet - gik glip af 320 millioner kroner i afsat skat.

Det er den sidste af de store selskabstømmersager, der nu skal for retten. Faktisk den næststørste sag overhovedet i forbindelse med selskabstømmersagerne i 1980'erne og 90'erne. Og Bjørn Stiedl var da også den selskabstømmer, der fik den hårdeste straf i retsopgøret efter sagerne, som tidligere skatteminister Ole Stavad (S) kaldte for "danmarkshistoriens største tyveri". Statskassen blev nemlig lænset for over to milliarder kroner i alt.

/ritzau/