11 ministerchauffører fik luksustur i privatfly, heriblandt også Bendt Bendtsens. Regningen blev betalt af leverandør af ministerbiler

Håbet var at overtale ministerierne til fortsat at bruge VW Phaeton som ministerbil. Det er dog ulovligt for embedsmænd som chaufførerne, at modtage lejlighedsgaver, der er dyrere end en flaske vin. Ingen ministerier greb dog ind.

B.T. kan fredag afsløre, at 11 ministerchauffører i to hold i august 2007 blev fløjet til Tyskland i SMCs eget privatfly.

Det er samme SMC, der fik bagsmækken i klemme, fordi de kvit og frit lånte feriebiler ud til tidligere vicestatsminister Bendt Bendtsen (K) - samtidig med, at han to gange valgte en ministerbil fra samme firma.

SE ALLE BILLEDERNE FRA TUREN HER

Verdens hurtigste sportsvogn
Nu viser det sig, at det driftige bilfirma også har været gavmild overfor ministerchaufførerne, der vejleder ministeren om valg af ministerbil. Ni ministerier fra Skatteministeriet til Finansministeriet takkede ja til turen.

- Jeg har ingen kommentarer til den tur, vi var på, siger Henrik Madsen, ledende ministerchauffør i Finansministeriet og ham, der på vegne af alle ministerier har den daglige kontakt med bilfirmaerne.

Økonomichef i Finansministeriet Mikkel Nielsen Østergaard siger:

- De enkelte ministerier bestemmer selv, om de godkender sådan en tur.

Mig bekendt er der ikke indkøbt Phaeton efter 2007.

Turen var tilbudt til de ni ministerier som et køreteknisk kursus ifølge programmet.

Den køretekniske træning foregik blot i verdens hurtigste sportsvogn - en Bugatti Veyron til 26 mio. kr. på danske plader, der var fløjet op til lejligheden for Italien, så ministerchaufførerne fik lov til at hamre speederen i bund på en bane. Overnatningen skette derefter i den tidligere østtyskes statsleders Erich Honeckers jagthytte uden for Berlin, der i dag er luksushotellet Döellnsee-Schorfheide.

SE ALLE BILLEDERNE FRA TUREN HER

Fløjet i privatfly
Dagen efter blev ministerchaufførerne fløjet i privatfly til Dresden, hvor de skulle se VW Phaeton-fabrikken og spise på Michelin-restaurant.

Ministerierne skulle kun betale 1.500 kr. pr. chauffør for en populære luksustur. Men reelt har SMC givet hver ministerchauffør en tur for mindst for 50.000 kr., vurderer direktør Peer Kjær for Viewpoint Travel, der tidligere var formand for de danske indgående rejsebureauer.

- Når sådan en VIP-tur foregår i privatfly, så kan det næsten ikke gøres for under 50.000 kr. per mand - og så tør jeg ikke tænke på, hvad leje af sådan en bil koster. Jeg ville i alle fald gerne have været med, siger han.

SE ALLE BILLEDERNE FRA TUREN HER