Ufaglærte danskere taber på indvandringen. De tjener op til fem procent mindre, end de ellers ville have gjort, viser ny forskning.

Ufaglærte danskere kan mærke indvandringen direkte på lønsedlen. Indvandrere med ingen eller ringe uddannelse, som kom til Danmark i årene fra 1995 til 2004, har holdt lønnen nede. De danske ufaglærte tjente op mod fem procent mindre end de ellers ville have gjort uden den massive indvandring i ti-året. Det viser ny forskning, som Rockwool Fondens Forskningsenhed har foretaget sammen med Handelshøjskolen i København.

Økonomiprofessor Jan Rose Skaksen fra Handelshøjskolen forklarer det med øget konkurrence om de ufaglærte job på grund af en skæv indvandring.

- Ufaglærte danskere har betalt en pris for indvandringen. Uden den ville deres løn have været højere, end den er i dag. Forklaringen er øget konkurrerende om de samme ufaglærte job, og det har holdt lønnen nede, siger Jan Rose Skaksen, der også er økonomisk vismand og med på forskerholdet, der har set på indvandringens konsekvenser.

/ritzau/